Салвини и Орбан разкритикуваха Брюксел

  • 06 октомври 2024 18:59

  • 771
  • 7
Салвини и Орбан разкритикуваха Брюксел
© Фейсбук

Италианският вицепремиер и лидер на антимигрантската партия "Лига" Матео Салвини и унгарският премиер Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, днес отправиха критики срещу Европейската комисия и заявиха, че тя е съставена от "екотерористи" и "бюрократи", предаде Франс прес.

"Имаме дълг да защитаваме италианските предприемачи и фермери, чиято работа е заплашена от екотерористите от Брюксел", каза Салвини пред хиляди поддръжници на "Лига", които се бяха събрали в италианския град Понтида в Северна Италия за ежегодния празник на партията.

Салвини, който е известен с това, че се противопоставя на зелените политики на Европейската комисия, обвини Брюксел, че "иска да затвори ферми и заводи, може би за да направи услуга на турците, на китайците и на мултинационалните компании". "Ние сме тук, за да защитим работата и усилията на европейците и на италианците", добави той.

Орбан, който е в конфликт с Европейската комисия и с Европейския парламент, също разкритикува Брюксел и отново заяви, че отказва да приема мигранти, повтаряйки заплахата си, че ще ги натовари на автобуси и ще ги откара в Белгия, предаде БТА.

"Никога няма да се откажем от свободата си и никога няма да оставим страните си на чужденци. Няма да дадем страните си на бюрократите от Брюксел, нито на финансовите сили, нито на мигрантите", заяви почетният гост.

Орбан: ЕС върви към "икономическа студена война" с Китай

Унгарският държавен глава също така разкритикува неотдавнашното решение на Европейската комисия да редуцира бъдещи плащания за Унгария, за да си възстанови глоби на стойност 200 милиона евро, наложени за неизпълнение на договорите за предоставяне на убежище, които Будапеща отказва да плати.

"Европейската левица и бюрократите в Брюксел заедно наказват Унгария (…), защото не позволяваме на нелегалните мигранти да влизат, защото защитаваме Европа – това е позор", заяви Орбан.

"Нека обаче ви кажа едно нещо, ако те продължат да ни наказват, ще транспортираме мигрантите от Будапеща в Брюксел, ще ги оставим пред офисите в Брюксел. Ако искат мигрантите, нека самите те да се грижат за тях", добави лидерът националист.

Партиите "Лига" и ФИДЕС на Орбан, както и "Национален сбор" във Франция, са част от крайнодясната група "Патриоти за Европа" в Европейския парламент.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
771 7

Коментари 7

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.06 | 20:12

7
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
ЕС

2024.10.06 | 19:21

1
и единият и другият циганин нагли просяци - Жабария с 600 милиярда дълг, хуните с 160. време е двата п.уткинолизеца да помолят мишква за помощ, ане пак да висят пред ЕЦ сградта в Брщкдсле и да чакат като нас.рани пари от Германия, Франция и Бенелюкс!
Ха, ха, ха

2024.10.06 | 20:11

6
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО...ПАС СЕ ИЗССРАА
бай гуй

2024.10.06 | 19:55

5
много прозД батка!!!
Чочо

2024.10.06 | 19:50

4
УМНИТЕ ХОРА НЕ СЕ МОЛЯТ ДРАГИНЧО ТЕ ДЕЙСТВАТ СРЕЩУ НОВАТА ГМЕЖ
АБЕ НЕЗНАМ

2024.10.06 | 19:47

3
КАКЪВ ЕС АМА ТОВА СА ХОРА КОИТО МИСЛЯТ ЗА НАРОДА СИ А НЕ НАШИТЕ ПЕДУНИ
ЕС

2024.10.06 | 19:22

2
и единият и другият циганин нагли просяци - Жабария с 600 милиярда дълг, хуните с 160. време е двата п.уткинолизеца да помолят мишква за помощ, а не пак да висят пред ЕС сградата в Брюксел и да чакат като нас.рани пари от Германия, Франция и Бенелюкс!

Добави коментар

Водещи новини