Водещите новини! Мъж нападна с нож приятелката си и двама мъже във Вършец. Киев: „Поздравихме“ руски десантчици за професионалния им празник

Getty Images/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 2 август   

 

При посещение на място полицейските служители установили, че криминално проявен на от гр. Враца, отишъл в дома на 41-годишната си приятелка в курортния град, където с нея били брат ѝ на 36 г. и бившият ѝ приятел на 62 г.

Мъжът извадил нож и нанесъл порезна рана в рамото на приятелката си и още една отзад на врата ѝ, след което нападнал и причинил порезни рани на брат ѝ и бившия ѝ приятел.

Мъж нападна с нож приятелката си и двама мъже във Вършец

***


Българският ученик Виктор Лилов е златен медалист, втори в света и първи в Европа на Международната олимпиада по химия (IChO) 2024, която се проведе от 21 до 30 юли в Рияд, Саудитска Арабия.

Той е първият българин в историята на олимпиадата с това постижение и единственият от Европейски съюз в топ 10 по химия за 2024 г.

Българинът Виктор Лилов е втори в света и първи в Европа по химия за 2024 г.

***


Турският състезател по спортна стрелба Юсуф Дикеч предизвика истински фурор и бързо се превърна в звезда в социалните мрежи след начина, по който спечели сребърен олимпийски медал в смесената отборна надпревара на 10 метра пистолет, пише sportal.bg. 

Дикеч и съотборничката му Севал Тархан завършиха втори след драматично поражение с 14:16 от сърбите Зорана Арунович и Дамир Микец на финала на 30-ти юли в Шатору.

Причина за въодушевлението сред феновете на спорта, обаче, стана 51-годишният Дикеч, а коментарите за представянето му са хиляди.

Елитните стрелци по принцип използват помощна екипировка и оборудване като лещи за изостряне на зрението и за подобряване на виждането, специални очила с едно закрито око и слушалки на намаляване на силата на звука. Дикеч обаче нямаше нито едно от тях, но въпреки това помогна на Турция да спечели сребърното отличие.

Турският стрелец Юсуф Дикеч се превърна в звезда в социалните мрежи

***


Двама души от престъпна група, занимавала се с контрабанда на наркотици с летателни средства, които трудно се засичат у нас, вероятно са съдействали на Евелин Банев- Брендо.

Това каза в Народното събрание служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

По думите му все още не може да бъде предоставена информация как Евелин Банев-Брендо се е върнал в България.

Стана ясно кой е помогнал на Брендо да се върне у дома

***


Започна срещата на „Има такъв народ“ (ИТН) с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) в търсене на подкрепа на правителство с третия мандат, предаде репортер на Novini.bg.

Не е нужно да ви убеждавам, че сме в сериозна криза - политическа, икономическа и финансова, заяви в началото на срещата си с представители на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

ИТН на среща с ПП-ДБ: Гледаме на третия мандат като възможност за широка подкрепа за решаване на проблемите

***


Министър-председателят Димитър Главчев е освободил директора на Агенцията „Автомобилна администрация“ Борислав Муеров. Това стана ясно по време на парламентарния контрол днес.

Причината са проблемите, настъпили с годишните технически прегледи на автомобили.

Хаосът с техническите прегледи взе главата на голям шеф

***


„Наши бойци „поздравиха" войници от Военнодесантните войски на Русия с професионалния им празник", това написа вестник „Украинская правда".

„Днес морски пехотинци от 36-а отделна бригада "Контраадмирал Михаил Белински" унищожиха щурмова група от състава на 83-та отделна щурмова бригада на силите на страната-агресор", допълни медията.

„Морските ни пехотинци посрещнаха с гранати щурмоваците, които се скриха в мишите си дупки. Там те бяха поразени от украински бойни дронове", посочи още изданието.

„Случаят стана край град Вовчанск, в северната Харковска област", добави вестникът.

„На 2 август в Русия отбелязват Деня на Военнодесантните войски", написа още "Украинская правда".

Киев: "Поздравихме" руски десантчици за професионалния им празник

***


„Ръководството на действащата в Ливан проиранска терористична организация „Хизбула" започна масова евакуация на лидери и военна техника", това предаде израелската медия мигнюз.

Според арабски информационни агенции, цитирани от базираното в Еврейската държава издание, десетки ръководители и единици техника са напуснали южните квартали на Бейрут (контролирани от „Хизбула") и са били преместени в по-отдалечени райони на столицата на арабската република.

"Хизбула" започна да евакуира лидери и военна техника

***


 

Водещи новини

Още новини