Водещите новини! Кметът на Перник показа един от биячите на жената, която е в кома. Френските самолети гасят в Малешевската планина (и още…)

Getty Images/Facebook/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 31 юли   

 

„В Перник вече има нулева толерантност към престъпниците. Ние се борим и ще направим града ни спокоен и сигурен, много по-сигурен от София. Ще разобличаваме биячи, крадци и престъпници и ще ги преследваме както законово, така и публично“.

Кметът на Перник показа един от биячите на жената пред магазин в града

***


„Сутринта в 4:40 часа тя е дошла да си вземе кафе, седнала е и един от младежите я е заговорил. 

Попитал я е какво прави там. Леля ми има затруднения с говора, защото е инвалид първа група. Има и прекаран инсулт. Казала е на момчетата, че пие кафе. 

Попитали са я: „Как ще пиеш кафе тук?”. На кадрите от записа се вижда как младежите в следващия момент си слагат качулките и започват да я бият. Ако не е била служителката в денонощния магазин – вероятно е щяло да има по-големи последствия”, заяви Борис Василев.

Близки на брутално пребитата в Перник жена разкриха какво е състоянието ѝ

***


Двата френски самолета, които трети ден са в България по Европейския механизъм за помощ при бедствия, отново се включиха в гасенето от въздуха в Малешевската планина точно в 9 часа.

Остава в сила забраната за плаване на лодки и други плавателни съдове в язовир „Доспат", откъдето самолетите зареждат вода. Самолетите прелитат периодично до язовира и зареждат вода, а зареждането става на интервал от около 30 минути.

Френските самолети гасят в Малешевската планина, няма потвърждение за нашите хеликоптери

***


Говори мъжът, обадил се първи на 112 след взривовете край Елин Пелин

***


„Преди изборите обещахме на софиянци, че ще има прозрачност в работата на общината. Публикувахме разходите за първите шест месеца на годината, както и отчет за месец юни. По този начин за първи път се дава на гражданите възможност да видят за какво точно се харчат парите им“. 

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

Терзиев: Събраните данъци и глоби са с 54,2 млн. лв. повече спрямо същия шестмесечен период за миналата година

***


„Не се меся във вътрешните дела на партиите. Няма да допусна да бъда замесван в долнопробни конспирации. 

Но явно, когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а не можеш да управляваш собствената си партия, е нормално да си изнервен“. 

Това заяви президентът Румен Радев във връзка с изказване на председателя на ДПС Делян Пеевски, в което той обвини държавния глава за разцеплението на партията.

Радев отговори на Пеевски: Няма да допусна да бъда замесван в долнопробни конспирации

***


„И г-н Главчев, и Калин Стоянов са министър-председател и министър на г-н Пеевски“.

„Моето мнение е, че трябва да търсим варианти за това правителството на България да не бъде на един човек“.

Божанов: Трябва да търсим варианти правителството да не е на един човек

***


Украйна обвини Русия, че през изминалата нощ е изстреляла крилата ракета и 89 ирански дрона, като е извършила най-голямата си въздушна атака от месеци насам, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Украйна заяви, че тази нощ е отблъснала най-голямата руска въздушна атака от месеци насам

***


Очевидно във войната в Украйна се наблюдава нова тенденция: Руските въоръжени сили все по-често използват севернокорейската противотанкова система Bulsae-4 с голям обсег на действие, съобщи „Франкфуртер рундшау“. 

Русия използва на фронта в Украйна севернокорейска противотанкова система

***


Лидерът на Хамас Исмаил Хания е бил убит в иранскaта столица Техеран, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на палестинската ислямистка групировка. В текста се посочва, че Хания е бил убит при "вероломно ционистко нападение срещу резиденцията му в Техеран".

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) също разпространи информацията, че Хания е бил убит, предадоха ирански държавни медии. 

Лидерът на "Хамас" е бил убит тази нощ в Техеран

***


Иран се закани да отмъсти за смъртта на лидера на „Хамас“

***


Турция осъди убийството на лидера на „Хамас“

***


Палестинският президент Махмуд Абас (на снимката) осъди категорично убийството на лидера на Хамас Исмаил Хания в Техеран, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Палестинският президент: Категорично осъждам убийството на ръководителя на Хамас

***


 

Водещи новини

Още новини