Общината в Разлог назначи 49 души в администрацията

share

Към Общинска администрация Разлог са назначени 49 души, съобщиха от пресцентъра на Общината. 15 от тях ще работят като водопроводчици, 17 са насочени към пътната поддръжка, а останалите 17 са ангажирани в строителството.

Новоназначените работници са наети за срок от 1 година по проект „Нов избор - развитие и реализация” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. От Общинска администрация уточняват, че всички 49 наети лица ще получават по 380 лева основно месечно възнаграждение.

"Това е един от начините за справяне с безработицата, разкриваме работни места, даваме шанс на повече безработни да се обучат и да намерят реализация. Администрацията кандидатстването и неговото реализиране.”, коментира инж. Красимир Герчев.

Четирима от общо 15-те водопроводчици ще работят в Разлог, а останалите са разпределени в селата Баня, Бачево, Елешница, Горно Драглище, Добърско и Годлево. Основните им задължения включват ремонт и поддръжка на водопроводни и канализационни инсталации. Водопроводчиците водопроводните инсталации и ще извършват подготвителни работи за ремонт на вътрешни водопроводни и канализационни инсталации.

Силите по поддръжка на пътищата на територията на община Разлог са разпределени по схемата - в Разлог и Долно Драглище по трима, в Баня, Годлево, Горно Драглище, Елешница по двама и в Добърско - един. Те ще отговарят за отремонтиране на нарушената пътна настилка, ремонт и поддръжка на отводнителните пътни съоръжения, поддържа на уличните платна, тротоарите и площадните пространства.

Назначените в строителството пък ще изпълняват задачи в строителството на сгради, помощни и спомагателни работи при всички видове строителни дейности на строителни обекти, складове, бази, площадки. От тях 4-ма са назначени в Разлог, трима са в Бачево, по двама са в Добърско, Годлево, Горно Драглище, Елешница и Баня.

Наетите лица отговарят на един от следните три критерии - да са на възраст до 29 години, да са на възраст над 50 години или да са трайно безработни в период на 1 година. Всички лица преминават курс на обучение и придобиване или повишаване на професионалната си квалификация.

Предстои назначаване на вече обучените еколози. В момента се провеждат обучения за спортни организатори, планински спасители и помощник треньори.

Водещи новини

Още новини