Водещите новини! Коя е Рая Назарян и как се изкачи до най-високия пост в България? Марк Рюте е новият шеф на НАТО (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 юни   

 

Юридическата ѝ кариера стартира в кантората на именития адвокат Менко Менков, който неведнъж е поемал защитата по дела на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Години по-късно тя създава собствена кантора.

Коя е Рая Назарян и как се изкачи до най-високия пост в България?

***


„Искам да започна с една благодарност към съда, защото той потвърди едно наше опасение. Това решение на съда не казва, че се връща старата организация на движението, а само да се спре действията по организацията на движението в София. 

Големият проблем, който касае цялата държава, са последствията от това решение. На практика той казва, че при липса на генерален план за организация на движението, какъвто София няма от 2017 г., всички организации на движение са незаконни“.

Борис Бонев за организацията на движението в София: Това е една от най-големите бомби, заложени от предишното управление

***


„Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция".

Това заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод ареста на двама инспектори в сектор „Проверки" в Кърджали.

Те бяха задържани за корупционно престъпление, като до момента от прокуратурата не са им повдигнали обвинения, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите.

Румен Спецов: Задържаните инспектори от НАП са петно върху доброто име на всички служители

***


„Вчера не подкрепихме Рая Назарян, а днес я подкрепихме, защото чакахме изявлението на лидера ни Слави Трифонов, който снощи обяви, че целта ни е да направим експертен кабинет“.

„Какво ни интересува, че Бойко Борисов казва, че не поема ангажимент да подкрепи наш експертен кабинет, той не може да ни поставя ултиматуми. Той сутрин казва едно, вечер казва друго“.

„Нас не ни интересува какво говорят другите за нас, важното е какво правим ние“.

Тошко Йорданов за обрата на ИТН за Рая Назарян: Имаме си тайминг

***


Министър-председателят Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян и до парламентарните групи в 50-ото Народно събрание, в което отправя искане парламентът да реши кой да представлява България на предстоящата Среща на върха на НАТО.

Главчев пита НС кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО

***


Ясни са тримата кандидати за бъдещ патриарх. Някой от тях ще застане на мястото на покойния Неофит, пише bTV.

Светият Синод избра тримата претенденти за патриарх, Пловдивският митрополит Николай отпадна от надпреварата

***


„Премиерът на Нидерландия Марк Рюте е новият шеф на НАТО", написа американското издание „Политико".

„До това се стигна след като румънският президент Клаус Йоханис оттегли кандидатурата си от надпреварата за генерален секретар на Северноатлантическия пакт", добави медията.

„Рюте бе фаворит в състезанието. Той бе подкрепен от настоящия шеф на Алианса - норвежеца Йенс Столтенберг и повечето страни-членки на НАТО", посочи още изданието.

Марк Рюте е новият шеф на НАТО

***


Южна Корея заяви днес, ще разгледа възможността за изпращане на оръжия за Украйна, съобщи агенция Йонхап, цитирайки официален представител.

В разпространено днес официално изявление Сеул също така осъди споразумението за всеобхватно стратегическо партньорство, подписано вчера от лидерите на Русия и Северна Корея, и заяви, че то нарушава санкциите на ООН.

Южна Корея ще разгледа възможността за изпращане на оръжия за Украйна

***


Правителството на президента Джо Байдън планира да преустанови всички отворени поръчки за противовъздушни системи „Пейтриът" и ракети прехващачи и да пренасочи доставките към Украйна, докато нуждите за отбраната ѝ не бъдат задоволени, съобщи днес в. „Файненшъл Таймс".

САЩ ще пренасочат поръчките на зенитните системи "Пейтриът" към Украйна

***


Балерината Ксения Карелина, задържана по-рано тази година, докато е била на посещение при семейството си в Русия, днес бе изправена пред съда по обвинения в държавна измяна, предаде Ройтерс.

Карелина, която има руско и американско гражданство, бе обвинена от властите в Москва, че е събирала пари, които да бъдат изпратени на украинската армия.  

Карелина е родена в Русия, но е емигрирала в САЩ преди десетилетие, където работила като козметичка. Сега може да бъде осъдена на 20 години затвор, ако бъде призната за виновна.

Започна процесът срещу руско-американската балерина, обвинена от Москва в държавна измяна

***


 

Водещи новини

Още новини