Президентът Радев: Няма граници за човешките възможности, когато има силен дух

  • 07 август 2024 22:51

  • 400
  • 1
Президентът Радев: Няма граници за човешките възможности, когато има силен дух
© Президентство

Със силата на духа си хората с увреждания показват, че граници за човешките възможности няма, а това ни дава надежда и вяра. С тези думи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се обърна към участниците в 11-ото Европейско първенство по шоудаун, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Държавният глава присъства на официалното откриване в София на значимия спортен форум за хора със зрителни затруднения, на който България за първи път е домакин тази година. Събитието се провежда под патронажа на държавния глава.

В България днес се събират много хора от цяла Европа, обединени от обща мисия – да направим нашия общ европейски дом по-достъпен за всеки гражданин, заяви президентът Радев пред участниците в първенството, в което тази година се включат състезатели от 16 държави.

Румен Радев започва консултациите с парламентарните групи за служебен кабинет

По думите му, шоудаун, създаден специално за хора със зрителни увреждания, развива у състезателите увереност, самостоятелност, удовлетворение от живота и насърчава социалната им интеграция. На участниците в спортния форум президентът Радев пожела да продължат да възприемат света със силата на мисълта. "Ако успеете да научите и зрящите на това изкуство, светът ще е по-осмислен и по-добър", допълни държавният глава.

В словото си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази признателност към организаторите на европейското първенство - федерацията „Спорт за хора със зрителни увреждания” и Международната спортна федерация на незрящите (IBSA), както и към всички треньори, ръководители и домакини за тяхната отдаденост и всеотдайност. „Вие ни вдъхвате надежда, че живеем в цивилизовани общества, защото показател за това е отношението към децата, възрастните и особено към хората с увреждания“, подчерта държавният глава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха, ха, ха

2024.08.08 | 01:50

1
Укронацистите отиват да целуват уя на БАНДЕРА! Скоро и КАТИЛА, ще ги последва!

Добави коментар

Водещи новини