Водещите новини! Още жертви по пътищата, джигитите се фукат с нарушенията си. Правосъдният министър: Гешев има да обяснява много неща (и още…)

bTV/Булфото/Getty Images/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 февруари   

 

„Мис Силикон“ Катрин Йорданова, която в началото на януари публикува клип от скъп автомобил, шофиран с 256 км/ч по магистрала "Тракия", провокира последователите си в социалните мрежи с ново видео. 

На него се вижда, че шофира с превишена скорост, този път - в градски условия. Бдителни потребители забелязаха, че на предното стъкло на автомобила има стикер „Република България - Народно събрание”.

След излъчването на видеото в ефира на Нова телевизия от полицията съобщиха, че са се самосезирали.

"Мис Силикон" кара кола на Народното събрание?

***


През изминалото денонощие на територията на страната са станали девет тежки пътнотранспортни произшествия /ПТП/, съобщават от МВР.

При тях един човек е загинал, а 12 други са пострадали.

В София за денонощието са регистрирани 19 леки и една тежка катастрофи, при които един човек е ранен.

Поредна жертва на войната по пътищата

***


Полицай блъсна и уби жена в Монтана

***


19 областни дирекции на МВР ще получат общо 20 броя преносими мобилни камери за контрол на скоростта по пътищата. 

„Това е поредната стъпка, която МВР прави по пътя към победата в битката с пътния травматизъм“, обяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Калин Стоянов: Ще се борим с чувството за безнаказаност по пътищата

***


Колкото до позицията на бившия главен прокурор Иван Гешев, който заяви, че ще съди Славов за клевета, правосъдният министър коментира, че Гешев има да обяснява още много неща, предаде БТА.

Правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които се докаже, че са посещавали клуб "SS" - заведението, което бе свързано с убития Мартин Божанов, известен като Нотариуса.

Пред журналисти Славов каза още, че посещението на такъв тип заведения е и етичен въпрос от страна на магистратите.

Министър Славов ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, посещавали клуба на Нотариуса

***


Президентът наложи вето върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс

***


„България се променя бързо. 

Най-забележително се променят проучванията, иновациите, сътрудничеството на бизнеса и висшето образование. 

Има много причини за това. Успяхме да използваме и приноса на българския еврокомисар с ресор иновации. Това ни помогна да прогресираме, но в същото време запазваме и характеристики от миналото“, каза Николай Денков.

Денков: България се променя бързо

***


Въоръжен мъж е открил огън в сградата на фирма за морски превози в гръцката столица Атина, като според първоначални данни един човек е загинал, а двама са ранени, съобщи в. „Катимерини“.

Нападателят е бивш служител от египетски произход, който е търсил отмъщение за уволнението си. Към момента той се е барикадирал в сградата, съобщава вестникът.

Гръцката полиция, представители на елитната антитерористична единица „ЕКАМ“ и медици са реагирали на инцидента и го третират като ситуация със заложници. Текат преговори с нападателя, пише БТА.

Въоръжен мъж откри огън в Атина

***


Скоро ще се навършат две години от началото на руската инвазия в Украйна. Според украински и западни източници в конфликта са загинали най-малко 10 000 цивилни и близо 200 000 руски и украински военни. Но точните данни са секретни и съответно са приблизителни, отбелязва Франс прес.

Франс прес за тежката човешка равносметка от двете години война в Украйна

***


НАТО не може да зависи от настроението на президента на САЩ, заяви днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел в отговор на въпрос на журналисти, свързан с изказвания на бившия американски президент Доналд Тръмп.

Ще бъда саркастичен, в тази кампания (за президентските избори в САЩ) ще чуем и видим много неща, каза Борел. Да бъдем сериозни, НАТО не може да бъде военен съюз „по избор", нито да зависи от настроението на президента на САЩ, добави той.

Не може един ден да е „да", в друг ден да бъде „извинете, вие кой бяхте?". Да бъдем сериозни! НАТО или съществува, или не.

Няма да губя време да коментирам всяка глупава идея, която може да се чуе в тази кампания, обобщи Борел.

Борел: НАТО не може да зависи от настроението на президента на САЩ

***


 

Водещи новини

Още новини