Станимир Михайлов: Около 30 млн. лв. повече годишно НЗОК плаща за реимбурсиране на лекарства

  • 13 октомври 2024 15:18

  • 231
  • 1
Станимир Михайлов: Около 30 млн. лв. повече годишно НЗОК плаща за реимбурсиране на лекарства
© Булфото (архив)

Около 30 млн. лв. повече годишно НЗОК плаща за реимбурсиране на лекарства. Проектът за бюджет за 2025 г. ще е с милиард лева повече от 2024 г. И голямо увеличаване има на обема от медицински дейности в болниците, заради което от НЗОК ще направят проверки на отчетените дейности. Това каза в интервю пред БНР управителят на Здравната каса Станимир Михайлов.

"През март т. г. беше взето март решение да се увеличи имбурсирането на 100% от НЗОК на лекарства от група Б. Общият ред представлява 330 млн. лв. годишно, които Касата заплаща. В това число за бюджета на Касата ще е 32 млн. лв. приблизително, около 50 млн. лв. допълнително заедно с такса рецепта", обясни Станимир Михайлов в предаването "Неделя 150".

"Аз много искам НЗОК да не бъде предмет на политически и предизборни дискусии, а за съжаление не е така. Очевидно е, че има такъв елемент, но в крайна сметка имаме решение и на Конституционния съд, което ме възстанови", сподели той.

КС обяви за противоконституционно решението за предсрочно прекратяване на мандата на Станимир Михайлов като управител на НЗОК

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
231 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.13 | 16:12

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини