90-годишният дизайнер Джорджо Армани планира да се пенсионира

  • 13 октомври 2024 14:48

  • 615
  • 1
90-годишният дизайнер Джорджо Армани планира да се пенсионира
© Getty images (архив)

Италианският моден дизайнер Джорджо Армани каза в интервю, публикувано днес, че планира да се пенсионира в близките две-три години, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Армани е на 90 години и досега пазеше мълчание по темата кой ще наследи компанията, която основава през 1975 г. и управлява пряко до днес.

Дизайнерът Джорджо Армани навърши 90 години

"Мога да си дам още две-три години начело на компанията. Не повече, ще донесе негативи", каза Армани.

Дизайнерът каза, че понякога сънува бъдещето, когато "вече няма да е нужно да съм този, който казва "да" или "не". Той добави, че е получил "малко по-настойчиви" предложения от потенциални външни инвеститори в компанията, "но за момента не виждам" варианти за включването им.

Армани няма деца, които да го наследят в компанията, и отдавна има спекулации за дългосрочното бъдеще на империята Армани, както и дали ще бъде възможно да бъде запазена независимостта й, на която той силно държи, в индустрията, доминирана от конгломерати като Ел Ве Ем Аш и "Керинг".

Армани каза, че е "създал нещо като структура, проект, протокол" за управление при оттеглянето му от компанията, но не посочи подробности.

Миналата година Ройтерс съобщи за документ, депозиран при нотариус в Милано, който съдържа бъдещи принципи за управление на тези, които наследят компанията, и за друг, в който има подробен план за запазване на работните места в нея.

Очаква се наследници на Армани да станат сестра му, трима други членове на семейството, които работят в компанията му, дългогодишният му сътрудник и партньор Панталео дел'Орко и благотворителна фондация.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
615 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.13 | 16:12

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини