Калин Стоянов: Ще се борим с чувството за безнаказаност по пътищата

  • 12 февруари 2024 11:46

  • 790
  • 7
© Novini.bg

19 областни дирекции на МВР ще получат общо 20 броя преносими мобилни камери за контрол на скоростта по пътищата. „Това е поредната стъпка, която МВР прави по пътя към победата в битката с пътния травматизирам“, обяви вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

„Става въпрос за доставката на 20 броя преносими мобилни камери, закупени със средства от Фонда за безопасност на движението. Те са с висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект. Ще се засича скоростта на няколко автомобила едновременно. Работим по 4 обществени поръчки за доставката на още около 280 боря преносими стационарни и мобилни камери“, допълни той.

По думите му характерното е, че всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен мобилен канал до Единния център за обработка на нарушенията.

„В момента става въпрос за 20 камери, разпределени на 19 областни дирекции. Предстои областните директори да подберат местата, на които ще бъдат позиционирани. Това ще са места с най-много нарушения. За Плевен камерите ще са две, тъй като има значителен брой ПТП“, уточни той.

„Тук възниква въпросът за събираемостта. След като засилихме контрола по пътищата, генерираме много повече приходи от наказания. Предприехме действия относно активизиране на процеса по връчване на фишове и глоби. През последните 2-3 месеца имаме повишение на събираемостта с над 50% в сравнение с миналата година. Само за последните 2 седмици МВР събра малко над 7 млн. лв. от глоби, като миналата година те са били около 4 млн.“, подчерта още министър Стоянов.

Той уточни, че целта е да се пребори чувството за безнаказаност, което от години царува по пътищата у нас, и отбеляза, че се отчита спад на броя на жертвите в сравнение с миналогодишните периоди.

По повод убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, министърът обяви: „От СДВР извършват проверка на място в ГРАО, където ще констатираме реално кой е извършил смяната на фамилията и последните пет цифри на ЕГН-то на Нотариуса.“

„Работи се активно по разследването на убийството, има няколко версии. Събират се постоянно доказателства и факти. На този етап нямаме напредък с членовете на частния клуб. Всичко ще се изясни в рамките на проверката от временната парламентарна комисия, назначена от НС“, допълни той.

Адв. Людмил Рангелов разкри защо е извършено убийството на Мартин Нотариуса

Началник на Пътна полиция при ГДНП комисар Димитър Мичев коментира случая с плеймейтката Катрин Йорданова, шофирала с висока скорост и с пропуск на колата от Народното събрание, който се вижда на видеоклип, споделен лично от нея. „В СДВР са се самосезирали и се извършва проверка. Предишният път има извършена проверка. Водачката е призована, пердупредена е и сега се извършва нова проверка.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
790 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЕДИН СИ СЪБУ

2024.02.12 | 18:04

7
УНИФОРМЕНИТЕ ОБУВКИ ДА МИ ПОКАЖЕ, ЧЕ СА СЦЕПЕНИ, ДА НЕ ГО СНИМАМ БЕ!
С МОБИЛНИ

2024.02.12 | 18:02

6
МЕЛНИЧКИ ЗА РУШВЕТИ :)

2024.02.12 | 13:43

5
То това обещание е хубаво направете го,но какво ще направите по въпроса с тестовете за дрога,там трябва добре да се помисли а не всички в кюпа,колко невинни пострадаха,то не беше бавене,то не беше сваляне на номера и други дивотии,фълшиви тестове,затова помислете много,не с лека ръка хоп теста показал дрога хайде 6 месеца на трупчета,и стига сте обвинявали само възрасните хора,вижте тази наперена младеж,не казвам че всички млади го правят,но алкохол и дрога е несъвместимо със волана и всички го знаят много добре,няма старо няма младо,всички го знаят.

2024.02.12 | 12:23

4
За съжаление, само с обещанието, че ЩЕ се борим??? Нищо НЕ става.

2024.02.12 | 12:20

3
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Станислав

2024.02.12 | 12:05

1
Всичко е в бъдеще време. Ще това, Ще онова, Ще другото... а СЕГА? СЕГА какво правите?

2024.02.12 | 12:13

2
ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА НАРОДА , КВО ДРУГО

Добави коментар

Водещи новини