Водещите новини! От БСП: демократите имат „фетиш към рязането на глави“. Столичната община призоваха хората да ползват градския транспорт (и още…)

Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 21 декември   

 

Днес качеството на въздуха над София не е толкова лошo, колко беше вчера. 

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук страницата си. Той допълва, че в момента нивата на фините прахови частици (ФПЧ) са в нормата почти навсякъде заради по-добрите метеорологични условия, вдигането на мъглите и вятъра, който допринася за навлизането на чист въздух над града.

Васил Терзиев: Днес качеството на въздуха над София не е толкова лошo като вчера

***


„Държавата поема ангажимент за окончателно реализиране от началото до края на този проект. Ангажимент за това има Министерски съвет като върховен орган на изпълнителната власт. Сега конкретизирахме как Народното събрание вижда изпълнението на този ангажимент", резюмира Йордан Цонев от ДПС.

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС дадоха ясен знак за политически консенсус за ускореното изграждане на Националната детска болница

***


От парламентарната група на БСП алармираха медии в парламента, че представители на „Да, България“ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена снимка на Паметника на Съветската армия.

БСП в потрес: ДСБ и „Да, България“ гуляйствали с торта с лика на Паметника на Съветската армия

***


Четирима души, сред които заподозрян като поръчител, са били задържани от МВР по разследването за убийството на Алексей Петров, пише “24 часа”. Това се е случило скоро след разстрела на 16 август т.г. Те обаче са освободени без обвинения, защото не е имало достатъчно доказателства.

Оръжеен търговец е разпитван за разстрела на Алексей Петров

***


Заместник-кметът на Столичната община по направление “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” - Надежда Бачева, започва инициатива за осигуряване на храна и топли напитки за хората без подслон, които отказват да бъдат настанени в общинските центрове за временно настаняване.

Столичната община осигурява храна и чай за бездомни хора в празничните дни

***


Безплатно ще паркират жителите и гостите на София в празничните дни.

По време на коледните и новогодишни дни, синя и зелена зона няма да има в периода от 23 декември до 27 декември.

Безплатно ще можем да паркираме и от 30 декември до 1 януари 2024 година в центъра на София.

Без синя и зелена зона в София по празниците

***


Новото полско правителство, ръководено от Доналд Туск, прилага реформи в държавните медии, които са равносилни на "анархия". Това заяви президентът на страната Анджей Дуда, цитиран от "Ройтерс".

Полският президент обвини Доналд Туск в анархия

***


Президентът на Аржентина Хавиер Милей обяви извънредно положение в икономиката, здравеопазването и социалната сфера до 31 декември 2025 година.

Хавиер Милей обяви извънредно положение в Аржентина

***


 

Водещи новини

Още новини