Военното разузнаване: Работим само в името на националните интереси

Pixabay
share

Българското военно разузнаване работи само в името на националните интереси. Това заявиха в съобщение до медиите от Военното разузнаване и определиха като недопустими внушенията от телевизионни изказвания в предаванията "120 минути" по bTV и "Денят започва" по БНТ, че "военното разузнаване не работи в интерес на България".

Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение, се казва в писмото до медиите.

Ивайло Мирчев: Руското разузнаване и шпионска мрежа са достигнали до върховете на държавата ни

С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси. Служба "Военно разузнаване" изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът ѝ е високо ценен. Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията, допълват още от Военното разузнаване.

Водещи новини

Още новини