Водещите новини! Без преговори между ГЕРБ, ДБ и ИТН за ново правителство

share

Водещите вечерни новини на 21 април.

"Както знаете, ГЕРБ опитаха да откраднат инициативата за комисия за "Росенец". За да избегнат да подкрепят нас, внесоха предложение. Това заяви на брифинг съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

"Въпросът е защо още в предишния парламент не инициираха идеята за анкетна комисия за "Росенец", попита още той.

От "Демократична България" отказаха преговори с ГЕРБ и скочиха на "лъжите" на Борисов

******

Ние сме заявили много пъти, че искаме правосъдна реформа. Но в една държава има и други системи – има социална политика, външна политика и енергетика. Трябва да се влезе разговор по всички теми. Отказът от разговор е проява на политическа незрялост. Не знам как Демократична България стигна до извода, че може да даде безусловна подкрепа на групата на „Има такъв народ“. Това заяви кандидатът за премиер от ГЕРБ Даниел Митов.

Даниел Митов: Отказът от разговор на ДБ е проява на политическа незрялост

******

"Поканихме Борисов на изслушване – него го няма. Така че те могат да правят каквото си искат, въпросът е ние какво решение ще вземем. Като сме казали, че няма да се водят разговори за кабинет с тези партии от статуквото, няма да се водят", заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

От "Има такъв народ" разкриха ще преговарят ли с ГЕРБ за правителство

******

Ние подкрепяме разследването за "Росенец". И затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. Аз съм участвал в правене на правителство, в правенето на комисии... там се сяда и се казва кой кого ще подкрепи. Тези партии в момента, след като имат такова брутално мнозинство от 165 души, и заедно гласуват, значи, че някъде са провели разговор. Но ние ще действаме отговорно. Изпращаме най-доброто, което имаме. Днес преговорният екип на ГЕРБ ще се състои от Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов, коментира Борисов пред медиите.

Борисов нямало да се кандидатира за президент, обяви новите депутати за пъзльовци, ако не съставят кабинет

******

Криминалисти от ОДМВР - Перник работят по сигнал за грабеж, съобщиха от полицията.

Въоръжени и маскирани са атакували специализиран автомобил, който инкасирал парични средства от заведение, в близост до автомагистрала "Струма".

Въоръжени и маскирани обраха инкасо в Перник. Сумата вътре - рекордна

******

Липса на близо 38 тона кашкавал за държавния резерв е установена в мандрата в град Елена. На дружеството е наложена глоба от 7 000 лева, която беше потвърдена от Великотърновския административен съд.

Близо 40 т кашкавал липсват от държавния резерв

******

Принц Хари е отлетял за САЩ вчера, точно 24 часа преди първият рожден ден на кралица Елизабет Втора след смъртта на обичания ѝ съпруг Филип. Противно на очакванията, херцогът на Съсекс излетя преди празника на баба си и след като бе направен опит за разговор между него, брат му Уилям и баща му Чарлз.

Пореден удар на Хари към кралицата

 

Водещи новини

Още новини