Водещите новини! ГЕРБ връщат мандата

  • 22 април 2021 18:38

  • 21856
  • 8
Водещите новини! ГЕРБ връщат мандата
© bulphoto (архив)

Водещите вечерни новини на 22 април.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в продължават да са в изолация, след като никоя партия в рамките на НС не желае да се коалира с тях. Днес още преди конституирането на настоящи парламент, ПП "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" /ИТН/ заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. 

За нас политическа партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. Това се посочва в писмения отговор на ИТН, представен пред журналисти в парламента от председателя на ПГ "ИТН" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

"Има такъв народ" отказа консултации с ГЕРБ-СДС за правителство

*******

И отговорът на ГЕРБ

Направихме сериозен и открит опит да призовем на диалог партиите, с които имахме намерения да разговаряме. За съжаление те отказаха. Това каза в кулоарите на парламента номинираният за министър-председател от страна на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, който коментира отказа за консултации на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" относно формирането на кабинет. 

"Искахме да проведем диалог, защото на България е необходим стабилен кабинет в тази тежка ситуация. За съжаление партията "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" отказа разговори с формулировката, че не преговаря с партии от статуквото. Ние уважаваме тяхното решение, но партиите на статуквото са нещо динамично. Зад тези партии, които са традиционни, които са се утвърдили във времето стоят български избиратели и то много. Отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време. Рискът е да изпадне в ситуация, в която няма стабилно управление. Няма да имат предвидим политически процес, няма да е ясно какво да очакват българските граждани в следващите месеци", категоричен бе Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,

Даниел Митов разкри ще върне ли мандата и обяви: Останалите партии в НС са превзети от задкулисието

********

След часове на караници парламентът наложи мораториум върху решенията на "Борисов" 3

Мораториум върху определени действия на държавни органи наложи днес 45-ия парламент. „За“ гласуваха 151 депутати. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в категорично се обявиха, че подобно решение е противоконституционно. 

В обхвата на мораториума попадат възлагане на концесии, поемане и предоставяне на държавни заеми, на извършването на разпоредителни сделки с недвижимо имущество и др.

До решението за мораториума се стигна след над два часа спорове между депутатите. То бе по искане на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България. Идентичен проект бе внесен и от Изправи се! Мутри вън! Именно това бе разковничето на първоначалния спор - кой е дал идеята и кой е по-готов да спре сделките на властта, която си отива.

След часове на караници парламентът наложи мораториум върху решенията на "Борисов" 3

********

И още....

Депутатите си гласуваха допълнително възнаграждение при реализиране на извънредни задачи

При реализиране на допълнителни задачи, възложени от НС, с решение на парламента депутатите могат да получават допълнително възнаграждение в размер до 25 на сто от основната им месечна заплата.

Така при брутна заплата от 4803 лева се добавят още до 1200 лева. Към възнаграждение от 6 000 лева обаче трябва да се добавят и парите за прослужено време, както и 15% за участие в комисии. Не бива да се забравят и т.нар. представителни разходи, които досега бяха почти безотчетни.

Парламентът прие окончателно промените в правилника си за работа.

Народните представители от парламентарните групи и нечленуващите в група трябва да обявяват на всеки три месеца на интернет страницата на НС информация за изразходваните средства, като се посочват и получателите на парите, записа в друга разпоредба парламентът.

Всеки първи четвъртък на месеца министър-председателят и заместник-министър председателите ще се явяват в парламента и ще отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството.

Депутатите си гласуваха допълнително възнаграждение при реализиране на извънредни задачи

*******

Водещата международна новина е напрежението между Русия и Украйна

Русия обяви изтегляне на войските си от границата с Украйна

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че войските, разположени в близост до границата в Украйна, започват да се връщат в постоянните си бази в Южния и Западния военен окръг. Това става след седмици на струпване на войски край Украйна и след обявени днес учения на полуостров Крим и в Черно море.

По думите на Шойгу целите на внезапната проверка са напълно достигнати. 

Русия: Армията може да ни защити

*******

Тежък криминален инцидент в страната ни

44-годишният мъж, който застреля човек и се барикадира в дома си във врачанското село Манастирище, вече е задържан.

Той е изведен от специализиран полицейски екип, който беше изпратен на място.

По-рано днес мъжът застреля свой съсед опонент във врачанското село Манастирище, след което се барикадира в дома си. ТПреди това между двамата е имало скандал.

Кметът на селото Атанас Атанасов коментира, че Валентин Б. извадил пистолет и застрелял 34-годишния си опонент Калин Р. заради стара вражда. По думите му Валентин имал психични проблеми, лежал е в специализирано заведение и бил освободен наскоро. Той имал стари сметки за уреждане с жертвата си, който преди година заедно с тумба роми го пребили.

Арестуваха мъжа, който застреля съсед и се барикадира в дома си в Манастирище

*******

И за финал нещо шокиращо

Шампионът по културизъм от "Фермата" стана жена

Балканският шампион по културизъм Тихомир Рангелов, взел участие във "Фермата", излъчен през 2019 г., смени пола си. Той накара всички да говорят за него, признавайки в ефир, че е хомосексуалист и има дългогодишна връзка с влогъра Красимир Николов - Стамбини, с когото живеят на семейни начала.

Неотдавна Тихомир лично обяви, че е транс, показвайки преобразяването си в социалните мрежи, където заличи името, дадено му по рождение, заменяйки го с Мелиса Рангелова.

От известно време насам той качва в акаунтите си снимки, проследяващи прехода му от единия пол към другия, на които е напълно неузнаваем. На изображенията ясно се вижда, че той е свалил значителна част от теглото си, а освен това е пуснал по-дълга коса, която е изрусил, и си е поставил два пиърсинга - над дясната вежда и до лявото око.

Шампионът по културизъм от "Фермата" стана жена

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21856 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
nn

2021.04.22 | 22:54

5
Евроатлантика Митов не може да състави правителство.Външната помощ не успя.
Ред на

2021.04.23 | 01:21

8
Тъпославчо и Тошко африкански
Славунчоо

2021.04.23 | 00:09

7
Аре баце, ти си на ход :)

2021.04.22 | 21:34

4
НЕЗНАМ ЗАЩО СА ВИГО ДАЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА РАЗНАСЯТ МАНДАТА.
Лапай

2021.04.23 | 00:07

6
Патката

2021.04.22 | 19:56

2
НЯМА ДА ВРЪЩАТ МАНДАТА ДРУГАРИ. БЕТЕ СИ МАЙКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА

2021.04.22 | 20:07

3
ТИКВА член на БКП и майор от УБО агент-доносник БУДА болшевик та дрънка.
Пу, язък...

2021.04.22 | 19:47

1
Къдравата Сю не можа да заработи пенцийка.

Добави коментар

Водещи новини