Пловдив се готви за новия програмен период

Община Пловдив, фейсбук
share

Община Пловдив усилено се подготвя за новия програмен период, за да може максимално да се възползва от европейското финансиране. По време на отчета на своите ресори – „Европейски политики“ и „Социални дейности“ днес зам.-кметът Анести Тимчев заяви, че се работи в тясно сътрудничество с Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси, в който си партнират Европейската инвестиционна банка и Европейската комисия.

Средствата ще бъдат насочени за интегрирано градско развитие и за интегрирано териториално развитие. Програмата ще разполага с около 3 млрд. лева за градско развитие. 6 % от тях, което прави 180 млн. лева, ще бъдат за 10-те най-големи общини в България.

Общият брой на социални услуги е 56 на брой. Потребителите са над 1 800 възрастни и деца.

В диетичните кухни в шестте района са обхванати над 1 700 души като за следващата година се увеличава бюджетът на 140 хиляди лева, за да разшири броя на хората, които имат нужда от такъв тип хранене с още 160 души.

Общината осигурява патронажна грижа на възрастни и лица с увреждания – 1631 души.
Домашен социален патронаж се грижи ежедневно за 400 пловдивчани, а мобилните социални екипи обслужват над 1600 души в целия град.

Водещи новини

Още новини