Цветелин Кънчев: Грамотните роми знаят какво се случва в момента, неграмотните не си дават никаква сметка

Булфото (архив)
share

Грамотните роми знаят какво се случва, неграмотните не си дават никаква сметка. Не мога да кажа, че здравните ромски медиатори работят успешно навсякъде.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това каза в предаването "Лице в лице" лидерът на партия "Евророма" по повод спазването на противоепидемичните мерки в ромските махали. "Всичко се корени в липсата на респект. Когато има жандармерия, има респект, но жандармерията не може да покрие всяко населено място. Ако обаче има полицай или жандармерист от ромски произход, нещата се променят. Направете проверка как седят нещата в населените места, където има роми в полицейски униформи. Там всички проблеми се решават с две думи. Правя едно предложение - да се създат няколко пилотни проекта. Например проект финансиран от държавата, общината и известна охранителна фирма, в който да се наемат млади и здрави роми за охранители, които впоследствие могат да станат и полицаи. Сигурен съм, че това ще даде резултат и почти няма да има проблеми по махалите", категоричен бе Кънчев.

В ромските махали извънредните мерки масово не се спазват

"Има пастори по махалите, които твърдят, че всички са защитени от Бог и няма страшно от коронавируса. Това не трябва да се допуска. Искам да призова премиер и президент - хора, седнете на една маса и се разберете. Не давате добър пример на малцинствата. Искам да поздравя всички медицински работници. Аз съм убеден, че ние ще станем общество и силен народ, когато разберем, че един доктор е много по-скъп, важен и ценен от един футболист", завърши лидерът на "Евророма".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини