Разкриват нови социални услуги във Велико Търново

Pixabay (архив)
share

Нови социални услуги ще бъдат разкрити във Велико Търново по проект подобряване на социалната инфраструктура, който ще бъде финансиран по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, съобщиха от общинския пресцентър.

Инвестиционното предложение предвижда създаване на комплекс за социални грижи за възрастни хора и лица с умствена изостаналост, а договорът за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ е подписан от директора на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова. Ще бъдат изградени нови сгради и ремонт на съществуващ обект, заедно с осигуряване на тяхното обзавеждане и оборудване. Центърът за грижа за лица с умствена изостаналост ще включва четири сгради с капацитет от по 15 места във великотърновското село Церова кория. В центъра за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване също ще бъдат разкрити 15 места във Велико Търново.

Инвестицията ще бъде на обща стойност 2 760 000 лева. Изграждането на новата социална инфраструктура в с. Церова кория е свързано с предстоящото закриване на дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Пчелище.
 

Водещи новини

Още новини