Фирма загради улица, съседите на протест

share

Граждани от район "Приморски", живущи на улица "Роза" №21 ще излязат на протест на 21 септември от 11 часа пред сградата на Община Варна. Като причина за тяхното недоволство те посочват заграждането от "Черноморски недвижими имоти" ООД-Варна на междублоково пространство без да има разрешение и без да е спазена процедурата по установяване и маркиране на евентуална частна собственост.

Със заповед на кмета Кирил Йорданов, обявена на кметски брифинг на 5 април 2011 година, преградите е трябвало да бъдат премахнати в най-кратки срокове, но вместо това фирма "Черноморски недвижими имоти" ненадейно огражда не само собствения си терен, а и общинска уличка, като по този начин ограничава достъпа на хора и автомобили. Проблемът, според гражданите присъствали на днешната среща с медиите, е голям, защото оградената уличка е единственият вход на някои живущи към собствените им гаражи и така се оказва, че собствениците им не могат ги ползват.

Пожарна или линейка също няма откъде да минат. Спорната отсечка по принцип не е класическа улица, но в общинската документация фигурира като такава, а и преди десетина години на хората е обещавано на нея да се направи детска площадка и градинка.

Водещи новини

Още новини