"Галъп интернешънъл": БСП и ГЕРБ ще са в оспорвана надпревара на евровота

share

Данните, които изнасяме са от ежемесечното изследване на общественото мнение. Цялата информация за 2013 година сме събрали в книга-годишник на "Галъп интернешънъл". Изследването е проведено сред 1012 души между 31.01 - 10.02. 2014 година. Това каза Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл".

БСП и ГЕРБ ще бъдат в изключително оспорвана надпревара. АБВ има възможност да влезе в Европарламента. Подкрепата за движението на Николай Бареков "България без цензура" продължава да расте.

Появата на АБВ поставя в много трудна ситуация БСП, но те взимат много малка част от подкрепата им. Половината подкрепа за АБВ е от хора от БСП, останалата подкрепа е от хора, които са негласували, както и подкрепящи ГЕРБ. Подкрепящите АБВ са с по-центристки убеждения. Спада доверието в Георги Първанов и Ивайло Калфин заради последните събития. Първанов е от личностите с традиционно високо доверие.

Разликата между БСП и ГЕРБ е в рамките на статистическата грешка. Това прави резултатите от евровота трудно предвидими.

За ДПС подкрепа са заявили 7-8%.

Има известен ръст при обединението "България без цензура" и ВМРО. Те успешно мерят ръст с Реформаторския блок, които не регистрират покачване на одобрението.

При националистите наблюдаваме засилен интерес.

Димитър Ганев обяви, че няма съществено покачване на доверието към институциите. Президентът се радва на 30% подкрепа.

Този тип изследвания не могат да уловят моментните политически реакции, те показват тенденциите, изтъкнала от "Галъп интернешънъл".

Водещи новини

Още новини