Социолози: Предизборната кампания стартира истерично

  • 28 януари 2014 08:20

  • 2579
  • 3
Социолози: Предизборната кампания стартира истерично
©

Винаги има недоволни, когато съобщаваме нашите резултати. Политиците са ни отправяли неприлични предложение, но ние винаги отказваме. Разминаването между двете изследвания се дължи на факта, че е правено по различни методи и в различни периоди. Обявяването на резултатите в един и същи ден е чиста случайност.

Това обявиха социолозите Геновева Петрова от "Алфа рисърч" и Първан Симеонов от "Галъп" в сутрешния блок на БНТ. Двамата коментираха последните социологически проучвания на своите компании и разминаванията в резултатите. Нашето проучване беше направено преди да избухне бомбата АБВ и на това се дължи факта, че резултатите се разминават, допълни Първанов. Ясно е, че има изтичане на избиратели от БСП към листата оглавявана от Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Това са хора на средна възраст от по-големите градове. Това не са традиционните профили на избирателите на БСП. Забелязва се и втърдяване на позициите на твърдия електорат на партиите. Става въпрос за ГЕРБ и БСП. ДПС са с постоянни позиции и резултати. "Атака" страда най-много от последните скандали свързани с тях, категорични бяха двамата социолози.

Предизборната кампания стартира истерично. Борбата ще е най-интересна при по-малките партии. Говоря за Реформаторския блок, България без цензура. В момента има една черно-бяло разделение. ГЕРБ срещу БСП и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г срещу Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Има желание и търсене за трета страна и за по-малкото зло. Точно тези ниши се опитва да заеме АБВ, обясни Първан Симеонов. Все още е рано да се говори за избирателна активност. Определено има шанс евроизборите да предизвикат по-голям интерес. Това се дължи на вътрешнополитическите противоречия и активността може да е по-висока от предишните евроизбори, обясни Геновева Петрова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2579 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.02 | 11:59

3
Най-мразени партии са ДПС , ГЕРБ и БСП ! Това е от анкетата !

2014.01.30 | 16:45

2
Проблемът не е в спектакъла, а в публиката! Прост народ- слаба държава! Щом Бареков е алтернативата, подкрепян от агент Виктор? Щом още Борисов даже и намира място в новините!? Щом смешният блок на „реформатори” имал шансове!? АБВ- та и всякакви подобни абривиатури.. Ама, моля ви, влезте в час!!! Аз поне не мисля да съм от простите!
БГ

2014.01.30 | 16:45

1
А бе Гюро. Ти не си прост, а глупав, което е по лошо. Простотията се оправя, но когато си глъпав то е за цял живот. Ясно е че ГЕРБ ще спечели. Колкото и да си глупав би трябвало да го проумееш.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини