Плевенско село излиза на протест заради тежките камиони

share

Жители от плевенското село Бохот излизат на протест срещу денонощния тормоз от тежки камиони, които преминават през населеното място, натоварени със зърно, информира БНР.

Те се готвят да блокират основната улицата и да спрат движението по нея, а ако гласът им не бъде чут, заплашват с гражданско неподчинение.

Проблемът е на повече от 4 години. Всичко започва, когато в някогашния селскостопански двор е монтирана и започва да работи електронна везна за измерване на прибраното от полето зърно. Единственият път се оказва улица "Христо Ботев".

Сега, в разгара на селскостопанската кампания, тежките камиони вървят по нея един след друг, оплакват се потърпевшите. От вибрациите по къщите вече има пукнатини, а заради прахоляка въздухът е непрекъснато замърсен. На година по този път преминават по 4000 тежки машини, броят хората.

След обявените намерения за блокиране на движението в селото от пресцентъра на община Плевен съобщиха, че изграждането на обходния път в село Бохот ще започне на 29-и юли и от бюджета на общината ще бъдат отделени 26 хиляди лева. На обещания не вярваме, защото пътят трябваше да бъде готов до края на месец юни и излизаме на протест, заявиха от Инициативния комитет.

Водещи новини

Още новини