"Атака" поиска оставката на Плевнелиев (обновена)

share

Двайсетина привърженици на "Атака" са се събрали пред сградата на президентството, където след по - малко от половин час ще започне КСНС при Росен Плевнелиев, предаде репортер на novini.bg.

Сред тях са депутатите Димитър Димов и Десислав Чуколов. Националистите са с тениски с лика на Волен Сидеров. Те отказаха да коментират защо са се събрали пред сградата на президентството.

Към тях се присъедини и самият Сидеров. Той обаче също отказа всякакви коментари пред журналисти.

Атакистът обаче се качи на фонтана пред сградата на президентството и обяви, че "Атака" иска оставката на Плевнелиев, защото няма по - голям продажник от него и той в момента е най - голямата заплаха. "Не е достоен да бъде президент. Той няма моралното право да излиза и да дава оценки на когото и да е било", заяви Сидеров. Той също така поиска главният прокурор на Република България Сотир Цацаров да свали имунитета на Плевнелиев, за да може той да бъде разследван. Волен Сидеров обяви още, че ще извади още материали, уличаващи държавният глава.

Пред президентството дойдоха и група от 10 човека, които носят плакати: "Орешарски подкрепяме те", "Орешарски даваме ти толеранс, не се дъни", "Орешарски нямаш право на грешки", "Не искам Борисов да се върне". Те са от движението "Орлов мост", които по принцип заявиха, че дават толеранс на правителството от 100 дни.

В района има засилено полицейско присъствие.

Водещи новини

Още новини