Камара политици следени от частна ГДБОП

share

Първият от служебното правителство, който ще изгори, е министърът на финансите. Това обяви в предаването "Лице в лице" Григор Здравков от Българска легия "Антимафия".

Oт организацията преди време съобщиха за частната структура, която под прякото ръководство на Цветан Цветанов е извършвала нерегламентирано подслушване и дискредитиране на политически лидери и журналисти. Това е ставало с одобрението на Бойко Борисов, по думите на Георги Здравков.

"Нелегалната ГДБОП" е подслушвала политици по поръчение на Митко Каратиста, който е сочен като много приближен на експремиера Бойко Борисов, и на Румен Николов - Пашата. Незаконното слухтене се е осъществявало от февруари миналата година до март тази година.

Български политици и бизнесмени са били подслушвани законно, други - незаконно, а срещу някои са готвени версии за ликвидиране. Тук не става дума за никой от МВР, а престъпната дейност е извършена от секцията - Драгалевци - Бояна, в която работят двама души - Пашата и Каратиста. За всички имена, които ще посоча, сме сезирали ГДБОП по времето на Станимир Флоров. Но досега не сме викани за разпит, подчерта Здравков.

Сред политиците от БСП, който са били подслушвани, са Сергей Станишев, Моника Йосифова, Антон Кутев, Ангел Найденов, Мая Манолова и Кристиан Вигенин. От ДПС това са Ахмед Доган, Лютви Местан, Камен Костадинов, Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски. Мислело се е как да бъде отстранен Пеевски, твърди още Здравков. "Разработван е сценарий за физическото нараняване или отстраняване на шефа на КТБ Цветан Василев", допълни той. От Движението за права и свободи трябва да бъдат благодарни на колегата си Касим Дал, който е дал много сведения и компромати срещу Лютви Местан. Това обяви Здравков и допълни, че в списъците на частното ГДБОП са били и Волен Сидеров и Деница Гаджева. 

В края на февруари в хотел на Околовръстното шосе в София е имало две другарски срещи, на които са обсъждани какво ще стане, ако хора наплашат една невинна девойка. Единия от участниците в тях се е занимавал с женски болести, а другият - специалист по поведенческа психология, подчерта Здравков.

Каратиста, Пашата, Цветан Цветанов и Бойко Борисов са замесени в случаите. Борисов и Цветанов трябва да се разберат кой какво е знаел. Убеден съм обаче, че и двамата са знаели част от нещата, подчерта Здравков.

По думите му, главният прокурор не само е бил подслушван, но и преди да заема настоящия си пост е бил следен, за да се види дали е лоялен към властта.

Две - трети от изнесените току-що сигнали са подадени до главния прокурор. Това не са информационни бомби. Ние сме си подали сигналите, но никой не ни е извикал на разпит като свидетели, обяви той, но изрази радостта си от поискания имунитет на бившия вътрешен министър.

Само един човек стои зад контрабандата на цигари в страната. От политическа гледна точка той е най-добре запознат с контрабандата - Цветан Цветанов. Той ще ви обясни цялата схема, коментира Здравков.

Относно бюлетините от Костинброд, той обяви, че откакто ГЕРБ са на власт, само една фирма е внасяла такава хартия, на каквато са напечатани скандалните бюлетини, а тя е много приближена до партията. Така че е ясно за какво са били приготвени те, заключи той.

Водещи новини

Още новини