Еленко Ангелов: Българите можем да сме орли, но се натискаме да бъдем патки

Булфото
share

Хората, които посягат на живота си, трябва да помислят, че това не е просто саможертва, а е жертвеник. Те принасят като жертва своите близки, които стават ни живи, ни умрели. Нека за това да помислят хората, които в момента са готови да си драснат клечката. Това обяви в предаването "Лице в лице" психологът Еленко Ангелов.

На всички ни минават през главата самоубийствени мисли, каза той. Всичката мизерия и оскотяване са част от факторите, които водят до това решение, смята психологът и уточни, че медиите носят голяма вина за това. Разрушения са заразителни. Трябва да се измислят закони за хората, замърсяващи медийното пространство с повтаряне на разрушителни новини. Това заразява обществото, обяви Ангелов и допълни, че медиите са основен енергиен вампир.

Аз съм за президентска република. Не може на тези тези, които са спечелили избори, след четири месеца загубилите да им искат вот на недоверие. Но когато гледаме политиците у нас, ние всъщност ставаме зрители на кеч - те се правят, че се борят, коментира психологът.

На въпрос дали българите се манипулират, дали им се промиват мозъците и им се влияе с психотропни вещества, той отговори, че властите са васали на огромните корпорации. Същите тези политици се оплитат в мрежите на видими и невидими компании. Ако някой влияе на масите, на обществото, това не са политиците, те също са хванати в капана, категоричен бе Еленко Ангелов.

България се намира на много стратегическа позиция. Ние можем да сме орли. Защо тогава се натискаме да бъдем патки, попита той и заключи, че робът не иска свобода.

Водещи новини

Още новини