И Италия поиска млади българи

share

Очакваме млади българи да потърсят нашето съдействие за намиране на работа. Това заяви за БТА адвокат Дарио Мана - ръководител на италианската структура за набиране на младежи за работа в ЕС. В Рим се намира една от четирите такива в Европа.

Инициативата е в рамките на програмата “Твоята първа работа с ЮРЕС”, която е финансирана от ЕК. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 30 г., да са граждани и жители на една от страните от ЕС и да търсят работа в друга страна членка на съюза. Кандидатства се с попълване на електронен формуляр за автобиография (CV) на английски на сайта, където е и цялата подробна информация. При насрочване на интервю структурата дава до 300 евро на кандидата за пътуване и престой. При сключен договор за не по-малко от 6 месеца кандидатът получава безвъзмездна помощ до 1200 евро за преместването в чужбина.

Преди дни Германия обяви кампания за привличане на работа българи от 18 до 35 г. по правителствена програма, която се финансира със 140 млн. евро до 2016 г.

Водещи новини

Още новини