Мъже се сдобиват с женски гърди заради телешко тъпкано с женски хормони

share

На пазара в действително се продават кренвирши, с изключително завишени нива на соя. Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов. Тези продукти не трябва да се наричат кренвирши, а соеви пръчици. Месопроизводителите са задължени да изписват съдържанието върху етикетите, но нека потребителите да знаят, че истинските колбаси са два-три пъти по-скъпи от тези създадени от соя, каза Найденов.

Той припомни, че производителите на млечни продукти масово протестираха, че са задължени да изписват на етикетите „имитация“ на продукти, които са правени от палмово масло. Сега от първи януари обаче на „сирене“ правено не от мляко трябва да носи надпис „имитация“, каза Найденов.

Солевите разтвори в пилешкото също стават абсолютно забранени. От 20 януари влиза в сила наредба, в която се поставя изискване за 4,3% водно съдържание в пилешкото. Това са естествените телесни течности на пилетата, уточни Найденов.

Влагането на хормони на растежа е напълно забранено в целия ЕС, така че не отговарят на истината твърденията, че пазарът е залят от натъпкани с хормони пилета, телешко и свинско месо, разкри земеделският министър. Някои производители твърдят, че вече са свидетели как на мъже започват да им никнат гърди заради женските хормони в месото. Това беше категорично отречено от Мирослав Найденов.

В някои държави обаче това е разрешено – в някои щати от САЩ, Аржентина и Бразилия особено по отношение на телешкото, призна Найденов, но уточни, че вносът оттам е забранен, каза Найденов.
Днес стартира изплащането на 20 млн. лв за птицевъдите и свиневъдите и така ще стане възможно поевтиняването с 10% на продуктите.

Водещи новини

Още новини