България се оказа рай за копейките, не искат да си ходят в майка Русия

  • 14 октомври 2024 17:27

  • 1769
  • 0
България се оказа рай за копейките, не искат да си ходят в майка Русия
© Pixabay/Novini.bg

През август владимир путин подписа указ, с който разреши на чужденци, споделящи „традиционните руски духовно-нравствени ценности“, да могат да се преместят в русия, без да изпълняват „задължителните условия за това“, например да знаят руски език, да познават руската история и законодателство и др. 

Като мотив за преместването трябва да се посочи „неприемането на реализираната от техните държави политика, натрапваща неолиберални идеологически постановки, противоречащи на традиционните руски духовно-нравствени ценности“.

Човек би предположил, че тълпи ще се юрнат пред посолството на губернаторката в София, че ще се изпотъпчат едни други от бързане да заминат за рая на земята – мада раша. 

Но не…

Седят си в евроГейския съюз и си мрънкат как не им се седи в евроГейския съюз. Ден да мине, друг да дойде, хапнат, пийнат, идат на почивка в Гърция, напишат у фейса как по-хубаво се е живеело по соца, наплюят запада, кажат, че чакат путин да ги „освободи“, па си продължат живота тука. 

Сигурно и путин е очаквал тълпи, за да си рекламира „ценностите“, ама се оказали… 150 човека от целия свят широк.  

Едно време, когато наистина имаше от какво да се бяга и накъде да се бяга, имаше ентусиасти в България, които си рискуваха живота, за да избягат през граница. Щото тогава българи убиваха българи на границата, опитали се да напуснат социалистическия рай, дето сега копейките плачат по него. 

Сега на тия „ревльовци по миналото“ им предлагат да идат в русия без никакви пречки и спънки, ама не искат… ослушват се, правят се на неразбрали. 

Искат бай тошо, искат путин, ама като им се каже „хайде“, започват да гледат на другата страна и да се правят на разсеяни. 

Едно време хората си рискуваха живота, за да избягат от това, което тия искат сега да връщат. 

После падна стената и хиляди хора се завтекоха на запад. Тия – соцносталгиците – ни един сега не е хукнал към русия и „традиционните ѝ духовно-нравствени ценности“. 

НИ ЕДИН. НУЛА. 

Общо от целия свят кукуфилите, отишли в русия и „традиционните ѝ духовно-нравствени ценности“, са 150. Словом: сто и петдесет. 

Това е по-малко от един блок в „Люлин“.

Всичките кукуфили да се съберат на едно място, пак населението на люлински блок ги бие по численост. 

Но нека пак да се върнем на основното, което не спира да изумява хората: защо нито един българин не се е отзовал на призива на кораба-майка?!?

Защо?

Когато човек има от какво да бяга, бяга и през препятствия – вижте бежанците, спомнете си бегълците през соца, дето ги стреляха. 

Тези сега защо не бягат? Хем им постлаха – да им е лесно, никой няма да ги спира, никой няма да ги преследва. И пак не искат в русия. Ама не спират да гласуват за партии, които да докарат русия тука. На главите на всички ни. 

На 20 септември руското правителство утвърди „черния списък“ с държавите, чиито граждани ще се ползват с тази „привилегия“ – да им се даде виза, защото са разочаровани от европейските ценности и искат традиционните руски духовно-нравствени ценности. В него попаднаха 47 държави, сред които и България. 

Защо? Защото страната ни е определена за неприятелска. От ЕС в тоя списък липсват само Унгария и Словакия. Сещате ли се защо? Цар плъх заявява с жеста си, че там няма евроГейско робство – все пак там са на власт неговите васали. 

А сещате ли се ЗАЩО родното копейкинско „войнство“ не иска да ходи в русия? Дали не им е останало малко спомен за последния път, когато са яли руския… пелмен? Нещо от любимия им соц да им е останал в спомените все пак; и едно подсъзнателно гласче да им казва: „не, не, НЕЕЕ!“ 

Щото, ето вижте – един канадец се вързал и заминал за русия, защото бил традиционен „християнин“, а Канада много взела да пропагандира ЛГБТ и т.н. Взел си жената и осемте (!) деца и заминали. 

Хубаво, ама… русия си е русия и съответно:

На Фейнстра бе дадена виза и те получиха право да живеят в Русия.

Приказката обаче бързо се сблъска с реалността. Сметките на семейството бяха блокирани заради странни финансови операции. Аренд и Аниса продали своя дом в Канада, получават и пари от абонатите на видеоблога си, както и дарения от хора, които искат да им помогнат с преместването в Русия. Всичко това се видяло много съмнително на руските власти.

Аренд Фейнстра записа видео, в което разказва какво се е случило, а съпругата му заявява, че е разочарована от Русия и иска бързо да се махне.

След като се вдигна шум, властите набързо решиха проблема на семейството, а то изтри гневното видео“.

¯\_(ツ)_/¯

Ето повече подробности:

Нито един българин не избяга в Русия от "неолибералните политики"

В тая същата новина има още една история на ентусиаст, дето е от държава, където не са яли руския… пелмен, и не знаят какво е руската действителност. Общото му с първия (оня – канадския) експериментатор, е омразата им към западните ценности и държавите, които са ги отгледали досега. 

Много внимателно прочетете следващите редове и се опитайте да не се търкаляте от смях. Особено на края става много интересно, където се жалва, че не получил помощ от… датското посолство:

[…] 32-годишният датчанин Никлас Хоффгаард избягал в Русия заради „традиционните ценности“. Адвокатът на Никлас Роман Петров разказва, че клиентът му не харесвал политиката на Дания и другите европейски страни по отношение на миграцията и ЛГБТ. Той бил християнин и харесвал политиката на Путин. Когато се преместил в страната, подал молба за временно убежище, обаче тя се замотала по институциите и приятели му предложили да подпише договор с армията, за да легализира пребиваването си в Русия. Така и направил. След което бързо се озовал на фронта. Там влязъл в конфликт с командира си, който го обвинил, че е американски шпионин, разказва адвокатът пред датското издание DR.

През януари 2024 г. руското МВР разрешило Никлас да удължи престоя си в Русия, но във военната част казали, че договорът му е безсрочен и може да бъде разтрогнат едва след завършване на мобилизацията. Никлас подаде иск срещу руското МО, за да развали договора си, но съдът го отклони. Адвокатът му е обжалвал, а Никлас се оплаква, че не получава никаква помощ от посолството на Дания“.

Може би заради това БГ копейките странят от уж любимата си русия? Щото – едно е на думи, друго е на дела. Пък те са българи – знаят какво е руска реалност. 

Едно е да се правиш на бунтар и пънкар, като громиш „системата“ и европейския ред, щото не ти изнася, ама друго е да идеш в путинистан, нищо, че твърдиш, че там е рай. 

И, ако не сте забелязали – имат и още една обща черта същите тия БГ копейки: все казват как им се искало да идат в русия, ама така и не са намерили време преди, пък сега… вече… войната, тва-онова, вече не можело. 

Като ги питаш последните 10 години, дето „не са имали време“ да идат в русия, къде са ходили, и… се оказва, че все по Гърция, Италия, Франция са били, имат снимки от Колизеума в Рим, от пред Айфеловата кула…

Гледай кво нещо, а? Нямали били време… 

________________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
1769 0

Водещи новини