Пипнаха мъжа, обрал с пистолет софийски хотел

share

За броени дни служители на столичното Четвърто РУП установиха и задържаха автора на въоръжен грабеж в хотел, намиращ се на бул. „Черни връх“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за престъплението е подаден на 17 септември, малко след 22.00 часа. Незабавно към мястото на инцидента е изпратен полицейски екип. Пред служителите на реда жертвата на грабежа разказала, че маскиран мъж влязъл в хотела, заплашил я с пистолет и поискал от нея да му предаде съхраняваните на рецепцията пари. Уплашена от насоченото към нея оръжие, жената отворила касата и предала на нападателя оборота – 500 лева и 50 евро. След като прибрал парите, мъжът избягал в посока бул. „Никола Вапцаров“.

На местопрестъплението е извършен оглед от дежурна оперативна група, иззети са и записи от камерите за видеонаблюдение, монтирани във фоайето на хотела.

В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите установили А.Й. като евентуален извършител на престъплението. На 21 септември 22-годишният софиянец, който е известен на органите на реда, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.
След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство А.Й. е обвинен за извършено престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок до 72 часа“.

Водещи новини

Още новини