Китай и САЩ обединяват усилия срещу контрабандата

  • 18 октомври 2024 10:18

  • 136
  • 0
Китай и САЩ обединяват усилия срещу контрабандата
© pixabay

Китай засилва правоприлагането с държави като Съединените щати за борба с контрабандата и други тежки престъпления, съобщава "Ройтерс".

Контрабандистите и трансграничните престъпни групи в страната и чужбина напоследък "подлъгват някои хора да участват в контрабандни дейности", заявиха от Националната имиграционна администрация на Китай, но не посомиха конкретен период от време нито уточниха дали контрабандата включва стоки, хора или и двете.

"През този период личната безопасност на хората беше сериозно застрашена, което причини големи икономически загуби, а някои дори платиха с живота си", допълниха от службата.

Администрацията и правоприлагащите служби на страните, включително Съединените щати, съвместно се борят с контрабандата и други сериозни нарушения и престъпления на "основата на взаимно уважение и консултации на равна основа", отбелязват те.

Тази година Съединените щати депортираха китайци, опитали се да влязат незаконно в страната, обратно в родината им с чартърни полети.

Китай обяви нов пакет мерки за подпомагане на затруднения пазар на недвижими имоти

Трудността при получаване на визи за САЩ и икономическите сътресения от локдауна в Китай заради COVID-19 доведоха до рязко увеличение на китайските граждани, които отиват на границата между САЩ и Мексико.

Близо 56 000 китайски мигранти са достигнали югозападната граница с Мексико и северната граница с Канада, преминавайки както между, така и през входовете през фискалната 2024 г. до май, според данни на правителството на САЩ.

Това е повече от 52 700, преминали през цялата фискална 2023 г., която приключи през октомври.

Последвайте канала на

Калина Христова
136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини