Всички сме равни в небето и в самолета!

  • 18 октомври 2024 09:15

  • 980
  • 4
Всички сме равни в небето и в самолета!
© Pixabay

Празникът на военния парашутист е днес.

Особено тържествен е той за няколко подразделения на българската армия.

Съвместното командване на силите за специални операции в Пловдив беше първото формирование, където с официална церемония отбелязаха 80-тата годишнина от бойното кръщение на парашутната ни дружина в битката при Стражин. Как се подготвят днес командосите ни, в какви операции участват и колко е рискована тяхната работа?

Пловдив отбеляза Деня на военния парашутист

В небето над полигона край село Црънча командоси от силите са специални операции тренират скокове с парашути. Преди да полетят обаче обучението им започва на земята - в корпуса на съвместното командване в Пловдив.

Явор Матеев, командир на съвместното командване на силите за специални операции, каза пред БНТ, че само при парашутистите това, което прави генералът, като задача изпълнява и войникът. Всичко е подчинено на правила за класна квалификация.

"Там всички сме равни в небето и в самолета. Затова. И на тия подготовки, и на интензивните подготовки при нас има специфични правила, там не се гледат пагоните. Там има длъжностни лица има лица, които отговарят за организирането и провеждането на бойни скокове. Има парашутисти - и генералът и последният редник се подчиняват на тия закони", каза генерал-майор Явор Матеев – командир на СКСО.

От лятото силите за специални операции разполагат с две нови тактически групи готови да носят бойно дежурство по най-съвременните натовски стандарти. А само след няколко дни започва и процедура по сертифициране на друг важен компонент – регионалното командване на специалните операции.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
980 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Шиши циганина

2024.10.18 | 10:06

4
Ф16 американски сперми
ЕСКОРТ МАКСИМ 4

2024.10.18 | 09:35

2
НЯМА САМОЛЕТ ЗА ВАС !

2024.10.18 | 09:47

3
САМОЛЕТА ВИ ПАДНА С 2 ПИЛОТИ :)
ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЗА

2024.10.18 | 09:34

1
БОГАТИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ... ВЪРХУ ГОВОРЕЩИ ПСЕТА НЕ СЕ РАЗПРОСТИРА ! РАТАИ СЛУГИ РОБИ ЗА ВАС :)

Добави коментар

Водещи новини