Крадецът на радиоактивния апарат се грижел за 4-те деца на жена си

share

23-годишният Николай Шишков, който открадна гама-дефектоскоп от строителен обект на ул. “Коста Лулчев” в София, хранел 5 деца. Това разкрива шефът на Първо РПУ в столицата Евгени Игнатов.

Николай бил интимен с 15 години по-възрастната Райна. Двамата нямали брак и живеели на семейни начала. Двамата имали едно общо дете и още 4 нейни, пише “Телеграф”. Всички обитавали малка барака в кв. “Христо Ботев”. Те ровели в кофите за боклук, за да намерят храна за челядта си.

“Обикаляли из улиците и щом зърнали металния и бляскав гама-дефектоскоп, той им се сторил като петолевка. Взели го ловко и веднага се прибрали в бараката си”, коментират полицаи.

След като разбрали от медиите, че находката им е опасна и може да ги облъчи с радиация, сами се обадили на органите на реда. Последните реагирали веднага.

“Уредът не е разкапсулован и не е опасен. Той е прибран в специален контейнер и е откаран като веществено доказателство в СДВР. Вероятно на двамата крадци ще бъдат повдигнати обвинения”, коментира още Евгени Игнатов

Водещи новини

Още новини