Двама братя в ареста за кражба на кабел

share

Двама братя попаднали в ареста за кражба на кабел. В малките часове на 6 май, в района на надлез „Надежда”, полицаи от отдел „Специализирани полицейски сили” - СДВР и техни колеги от Второ РУ забелязали съмнителен автомобил „БМВ- 320”, зад който се влачел кабел. Колата била спряна след кратко преследване.

При последвалата проверка водачът не представил нито лични документи, нито такива за автомобила. Той и спътникът му - С.Г. /56 г./ от София, не могли да дадат смислено обяснение и за кабела, който влачили с колата. Двамата били отведени в районното управление, където е установена самоличността на шофьора - П.Г. /41 г./, регистриран в полицията и осъждан за кражби. В хода на проведените оперативни действия било изяснено, че през нощта на 5 срещу 6 май двамата братя откраднали около 60 м силов меден кабел от шахта на бул. „Мария Луиза”.

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, са им повдигнати обвинения по чл. 195 от НК. На С.Г. е наложена мярка за неотклонение „подписка”, а на П.Г. - „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Водещи новини

Още новини