Мохамед Халаф: Кризата в исляма не е политическа, тя е културна и религиозна

  • 27 септември 2024 20:56

  • 590
  • 1
Мохамед Халаф: Кризата в исляма не е политическа, тя е културна и религиозна
© БНТ

Израелската армия съобщи, че е бомбардирала щабквартирата на ливанската шиитска групировка Хизбула в Бейрут. Цел на атаката е лидерът на движението шейх Хасан Насрала. Проверява се дали той е бил в сградата. Никой не го е виждал от години.

"Няма официална информация за смъртта му. Предричах това да се случи миналата седмица. Действията на Израел в последните месеци, в последните дни показваха това. Ако са слушали речта на Нетаняху пред ООН, щяха да разберат, че това ще се случи. Целта на опрацията беше ликвидация на центъра за контрол", обясни по БНТ журналистът Мохамед Халаф.

Проф. Владимир Чуков: Близкият изток се подпали

"Ислямът е рожба на две цивилизации: византийската и персийската. Рожба е на християнството и юдаизма. Ислямът изживява такава криза, защото пророкът Мохамед искаше да обедини различните арабски плмена в една политическа система. Оттам идват всички тези кризи. Генезисът на тези кризи идва от тази вражда срещу юдаизма и християнството", обясни той.

"Кризата на исляма не е политическа, тя е културна и религиозна, има различни интерпретации на исляма. Всеки разбира исляма, както той иска. Ислямът се основава на Шериата и преданията на пророка Мохамед. 70-80% от преданията на Мохамед са фалшиви, приписани на  неговото име", каза още той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
590 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.27 | 22:56

1
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини