Във Видин спипаха обявен за общодържавно издирване

share

Видински криминалисти задържаха обявен за общодържавно издирване 39-годишен мъж, отклонил се от врачанския затвор, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Видин.

Днес, около обяд, служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност”-ОДМВР-Видин след постъпил сигнал в условия на неотложност предприели процесуално-следствени действия – претърсване в с. Капитановци в къща, обитавана от Р.Н (39г.) – обявен за общодържавно издирване. Мъжът изтърпявал наказание “лишаване от свобода” за измама и след изтичане на домашния му отпуск не се е явил във врачанския затвор. 39-годишният е установен и задържан в къщата. Същият ще бъде предаден на Областно звено “Охрана”-Видин към Министерство на правосъдието.

В хода на претърсването криминалистите открили два пакета, увити с кафяво тиксо, съдържащи сиво прахообразно вещество с общо тегло 1,060 кг. При полевия наркотест прахта реагирала на наркотично вещество. Назначена е физикохимична експертиза за установяване на вида му. Материалите по случая са докладвани на Окръжна прокуратура. В ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

Водещи новини

Още новини