Цветанов за Баретата: Изключително неприятен случай

Булфото
share

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов определи днешната стрелба пред Съдебната палата в София срещу Златомир Иванов-Баретата като изключително неприятен случай.

По думите на главния прокурор Сотир Цацаров, станалото е възможно най-бруталното посегателство не с оглед на фигурата, а  на мястото, което показва съзнание за пълна безнаказаност. Вицепремиерът Цветанов определи Иванов като една от  емблематичните фигури на тежката организирана престъпност. Той отбеляза, че процесът срещу Иванов е продължил дълго и е  завършил на първа инстанция с ефективна осъдителна присъда от осем години затвор.

Ако той беше с постоянна мярка за задържане под стража, нямаше да се стигне до инцидента днес, коментира Цветанов. От  гледна точка на правоохранателната система вярвам, че колегите ще вложат всички усилия и ще можем да разкрием поръчителите и  извършителите на това покушение, добави той. Цветанов и Цацаров коментираха темата след срещата си с  главния секретар на Европейската комисия Катрин Дей. В срещата  участва и министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Водещи новини

Още новини