Диана Ковачева

Диана Ковачева

Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Професионалният ѝ опит е от Института по правни науки към БАН и в международния отдел на Министерството на правосъдието.

Диана Ковачева е доктор по международно право и международни отношения, като тема на доктората й е "Създаване на Международния наказателен съд и основни аспекти на неговата юрисдикция".

Магистър е по европейско право от Софийския университет, има и магистърска степен от Университет Нанси 2, Франция, където е защитила теза за "Ролята на ОЛАФ за защита на финансовите интереси на ЕС".

Владее английски, френски и руски. Между 2001 и 2002 г. е била старши експерт в правосъдното министерство в дирекция "Международно сътрудничество и международноправна помощ".

От 2002 г. е изпълнителен директор на Асоциация "Прозрачност без граници" Transparency International – България. Изпълнява министерските функции до  12 март 2013 г.

На 28 януари 2016 г. е избрана за заместник - омбудсман.

Новини

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?