Иззеха над 4 кг. марихуана в Петричко

share

Над 4 кг марихуана са иззели служители на ГДБОП  в Благоевград.

Около 7 часа вчера, след сигнал за съхраняване на наркотични вещества спецполицаите извършили проверка в жилища, обитавани от 38-годишния А.К. от Петрич. Мъжът е криминално проявен - регистриран за телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние. На втория етаж на къща в с. Скрът антимафиотите открили 3 пакета със суха зелено-кафява тревиста маса с общо тегло около 4.240 кг.

При изследване с полеви наркотест проба от тревата реагирала на марихуана. Иззети са и две метални лозарски ножици и 11 кутии с общо 209 къса цигари, марка “Йорк” с македонски акцизен бандерол. Тъй като А.К. не бил открит и на двата адреса, процесуално-следствените действия са извършени по разпореждане на Районната прокуратура - Петрич на базата на разпоредбите на чл.162, ал.2 и чл.163, ал.4 от НПК, в присъствието на кмета на с. Скрът и обитателката на първия етаж от къщата.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК, под наблюдението на районната прокуратура. Действията по разследването продължават.

Водещи новини

Още новини