Спипаха 24-годишен, обявен за издирване

share

24-годишен, обявен за общодържавно издирване, пиян и без книжка опита да избяга от полицейски служители, съобщиха от ОД МВР Велико Търново.

Около 03,40 ч. в село Бутово полицейски служители на РУП – Павликени подали сигнал със стоп палка на лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от 24-годишрния Г.Г. от с. Градище. Водачът на автомобила не се е подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си по черен път в посока с. Градище. Минути по-късно е бил настигнат от полицейския патрул.

При извършената проверка е установено, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС и е седнал зад волана след употреба на алкохол. Изпробван с техническо средство, апаратът е отчел 1,57 промила. В хода на проверката е установено още, че Г.Г. се издирва, като свидетел по досъдебно производство на ОДМВР – Русе. Водачът е съпроводен до медицинско заведение в Павликени, където е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Не е криминално проявен. Срещу него е започнато бързо производство за управление на МПС, след употреба на алкохол, и без необходимото свидетелство, както и възпрепятстване на орган на реда.

Водещи новини

Още новини