Оперната прима Красимира Стоянова блести в Ла Скала

  • 11 октомври 2024 13:56

  • 220
  • 0
Оперната прима Красимира Стоянова блести в Ла Скала
© ДО-Варна

Българска оперна прима Красимира Стоянова ще изпълни утре, 12 октомври, в Ла Скала в Милано ролята на Маршалката в операта „Кавалерът на розата" от Рихард Щраус, съобщиха от екипа на певицата, предаде БТА.

Красимира Стоянова прави своя триумфален дебют в тази роля на Летния музикален фестивал в Залцбург през 2014 г. в посветената на 150-ата годишнина от рождението на Рихард Щраус постановка на „Кавалерът на розата". Спектакълът се играе на Залцбургския музикален фестивал и през лятото на 2015 г. През 2016 г. Красимира Стоянова представя своята интерпретация на Маршалката за първи път и пред виенска публика, както и в Миланската скала.

Музикалните критици определят „елегантното, аристократично и изтънчено вокално и артистично изграждане на образа като запазена марка на Красимира Стоянова" в тази роля.

„Тя е най-добрата изпълнителка в света в момента на ролята на Маршалката от "Кавалерът на розата",

пише интендантът на Ла Скала в Милано Александър Перейра. Диригентът маестро Зубин Мета също определя българката като една от най-големите сопрани на нашето време.

Режисьор на постановката, която ще бъде представена утре в Милано, е покойният вече Хари Купфер. Под палката на маестро Кирил Петренко - главен диригент на Берлинска филхармония, в събота вечер ще пеят и колегите на Красимира Стоянова Кейт Линдзи ( Октавиан), Гюнтер Гройсбьок (Барон Окс), Сабин Девиел (Софи).

Следващите спектакли на „Кавалерът на розата" в Миланската скала са на 15, 19, 22, 25 и 29 октомври.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
220 0

Водещи новини