Министър Запрянов разговаря с японския посланик

  • 11 октомври 2024 15:06

  • 162
  • 1
Министър Запрянов разговаря с японския посланик
© МО

Министърът на отбраната Атанас Запрянов Атанас Запрянов Атанас Запрянов е назначен за министър на отбраната в служебния кабинет с премиер Димитър и посланикът на Япония в България Н. Пр. Хисаши Мичигами обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на отбраната и партньорството в контекста на НАТО на среща днес, 11 октомври, съобщиха от пресцентъра на МО.

Сред основните дискутирани теми бяха твърдата и дългосрочна подкрепа за Украйна, приносът на България и Япония към глобалната и регионалната сигурност и съвременните предизвикателства пред сигурността в Черноморския и Tихоокеанския региони. 

Генерал-майор Нейко Ненов е удостоен посмъртно с награда за 25-ата годишнина на Бригада "Югоизточна Европа"

Двете страни бяха единодушни, че съществуват редица възможности за задълбочаване на традиционно доброто сътрудничество. Конкретно беше обсъден потенциалът за по-интензивен обмен в сферата на военното образование по линия на Висшето военноморско училище, както и в сферата на управлението на кризи и реагиране при бедствия.

Министър Запрянов и Н. Пр. Мичигами изразиха задоволството си от успешното участие на японски военнослужещи в многонационалното противоминно учение „Sea Breeze 24“, което се проведе в териториалните води на България през месец септември. Беше подчертано, че това е първото участие на представители на Военноморските сили на Япония в учение в Черно море.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
162 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.11 | 16:45

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини