Премиерът на Испания Педро Санчес с призив към международната общност: Не продавайте оръжия на Израел!

  • 11 октомври 2024 14:44

  • 398
  • 4
Премиерът на Испания Педро Санчес с призив към международната общност: Не продавайте оръжия на Израел!
© Getty Images, архив

Министър-председателят на Испания Педро Санчес призова днес международната общност да спре да продава оръжия на Израел, осъждайки вчерашната стрелба на израелски военнослужещи по генералния щаб на мироопазващите сили на ООН (ЮНИФИЛ) в Южен Ливан, предаде БТА по информация на Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3058

Израелските сили откриха огън по наблюдателен пост, използван от миротворците на ООН, като две "сини каски" бяха ранени, уточнява агенцията, като допълва, че в трети пореден ден техни позиции са били обстрелвани от израелските военнослужещи, които осъществяват сухопътна операция на ливанска територия, насочена срещу местната шиитска групировка "Хизбула".

Педро Санчес: Крайно време е насилието в Близкия изток да спре

Никой от испанските военнослужещи, които са част от тази мисия на ООН, не е пострадал, заяви днес испанското Министерство на отбраната. Кралството е изпратило 650 миротворци под командването на генерал в ЮНИФИЛ. "Позволете ми в този момент да критикувам и да осъдя нападенията, които израелските въоръжени сили извършват срещу мисията на ООН в Ливан", заяви след среща с папа Франциск във Ватикана премиерът на Испания, която е критична към Израел по отношение на скорошната ескалация на конфликта в Близкия изток.

Санчес отбеляза, че Испания е спряла да продава оръжия на Израел през октомври миналата година и призова останалия свят да направи същото, за да предотврати по-нататъшно нагнетяване на напрежението в региона. "Смятам, че при случващото се в Близкия изток е крайно наложително международната общност да спре износа на оръжие за израелското правителство", посочи испанският министър-председател.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
398 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.10.11 | 16:46

4
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР

2024.10.11 | 15:30

3
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.11 | 14:58

1
Слава на Израел!

2024.10.11 | 15:29

2
яж лайна ибан олигофрен блажев-Психото

Добави коментар

Водещи новини