Любовната драма в Смолян се оказа убийство

share

Съдебно - медицинските експертизи доказаха, че 33-годишната Гюлшен Сали от Кърджали е била намушкана с остър предмет в шията, след което най-вероятно приятелят й Младен Златков я е хвърлил от 5-ия етаж на смолянския хотел "Соколица". Становището на експертите идва пет месеца след трагедията, която разтърси Смолян. Обратът по разследването обори тезата за двойно самоубийство заради любовна драма.

Съдебно-медицинската експертиза доказва, че в предната част на шията на жената има три прободни рани от нож. По пода на стаята и по дрехите на Младен също са открити капки кръв от жената. Според прокурор Иван Спиров, говорител на Окръжна прокуратура-Смолян, това дава основание на вещото лице с голяма вероятност да предположи, че се касае за убийство.

Криминалистите са категорични, че Гюлшен не е починала от прободните рани, а от падането от петия етаж на хотела. Те са категорични, че тялото е пренесено през стаята и е хвърлено, най-вероятно от Младен, тъй като двамата са били сами в помещението.

Припомняме, че на 7 юни Младен и Гюлшен бяха намерени мъртви, след като жената пада от прозореца на стаята, която наела на 5-тия етаж в хотела, а мъжът скача пред очите на много очевидци от 11-ия етаж на хотела. В стаята им бе намерено изоставено 10-месечното момиченце Мадлен. Тогава предсмъртно послание в тефтера на Младен :"След две несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца", насочи разследващите към версия за двойно самоубийство, заради любовна драма.

34-годишният Младен Златков излежавал ефективна присъда за изнасилване в затвора в Смолян бил пуснат в 12 часов отпуск от затворническото общежитие край града, за да сключи брак с 33-годишната Гюлшен и да припознае бебето. След смъртта им момиченцето бе осиновено от нейни роднини.

Водещи новини

Още новини