Дянков: ОЦК дължи 300 млн. лв. - няма инвеститор

share

Засега няма инвеститор за "ОЦК Кърджали". Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Кредиторите ни информираха, че са имали среща с някои потенциални инвеститори. Огромните дългове, които достигат 300 милиона лева  към основните банкови кредитори обаче карат инвеститорите да се отдръпват.

Според Симеон Дянков след временно приближаване на позициите, все още има възможност някой от кредиторите да тръгне сам към искане за несъстоятелност. Ако това стане, всички други кредитори ще имат интерес и те да вкарат предприятието в такава процедура, допълни финансовият министър. От друга страна у кредиторите все още няма обща готовност да опростят част от тези задължения.

„Като финансист смятам, че без опрощаване предварително на голяма част от тези задължения, няма инвеститор, който да влезе в такава тежка ситуация. Все пак кредиторите ни информираха, че по-късно тази седмица всички са тук в София, продължават дискусиите с няколко от тези инвеститори, но засега не е много положително това, което излиза като резултат от този диалог”, каза още министърът на финансите Симеон Дянков.

Водещи новини

Още новини