Работещите на половин работен ден без пенсии

интернет
share

Въпросът за пенсиите коментира във Варна шефът на НАП Красимир Стефанов, той се срещна с ръководството на териториалното звено на приходната агенция.

Общо 28 000 работници от 9300 фирми, регистрирани в НАП-Варна, работят официално на 4-часов ден. От следващата седмица започват проверки за укриване на осигурителни вноски, като всеки договор ще бъде разгледан поотделно, обяви Стефанов. При установяване на нарушения ще се налагат глоби от 5000 лв. за невярна информация и 15 000 лв. за нерегистриран договор.

"При срещите си с колегите от териториалните дирекции им казвам, че очаквам повече инициативност от тях по отношение на ДДС измамите като сигнали към централното управление", каза шефът на НАП.

Според него всичко, което се случва в региона на отделните териториални дирекции, става пред очите на служителите.

"Никой не може да ме убеди, че в териториалните дирекции в градове като Варна, Добрич и други, нашите служители не знаят кои са ключовите фигури в легалния и съответно нелегалния бизнес и всеки от тях с какво се занимава", категоричен бе Стефанов.

По време на проверките по морето данъчните основно констатирали укриване на обороти. Тази година акцентът ще е повече по отношение на трудовото законодателство. По повод твърденията, че депутатите получават две трети от възнаграждението си в пликове, Красимир Стефанов коментира: "Това са средства за специфични дейности - за сътрудници, наеми".

Според него как се отчитат тези пари в едно бюджетно предприятие като парламента, е въпрос на контрол от Сметната палата.


 

Водещи новини

Още новини