Румен Радев: В кандидат-президентската битка е заложено бъдещето на България

Булфото (архив)
share

Започва много трудна и оспорвана кандидат-президентска битка, а в нея е заложено бъдещето на България. Това каза днес във Варна кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев.

Според него от кандидат-президентската битка ще се определи дали ще продължи статуквото или ще има ново развитие за България. Радев смята, че хората искат промяна и гледат на тези избори като на последна надежда. Радев обясни, че единственият възможен коректив на решенията на правителството и на парламента може да бъде само президент, който не произлиза от управляващата партия. Кандидатът смята, че това е шансът за обединяване на България около нови национално значими цели. В отговор на въпрос Радев коментира, че никога не е членувал и сега не членува в политическа партия. Кандидатът каза, че ще спечели избирателите със своята кауза, а тя е кауза за България. Той допълни, че няма никакви зависимости.

Румен Радев каза още, че президентската институция има ясни правомощия и той би работил така, че да ги изпълни със съдържание. Не бих се крил от злободневните теми на деня, няма да работя за разединяване на нацията, а за нейното обединяване, заяви Радев. Той обясни, че няма да търси разширяване на президентските правомощия.

Водещи новини

Още новини