АБВ с нов ултиматум към БСП

  • 29 септември 2016 11:12

  • 7029
  • 1
АБВ с нов ултиматум към БСП
© Булфото (архив)

АБВ ще подкрепи вота на недоверие на БСП само при предсварителна  среща на лидерите на двете партии. Това заявиха пред журналисти в парламента зам.-председателят на НС Кирил Цочев и говорителят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова.

От формацията на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в настояват БСП да е инициатор на срещата. Ако втората по сила партия не склони, АБВ няма да се подпише под искането за вот на недоверие.

"След отказа на Корнелия Нинова да продължим преговорите за обща президентска кандидатура, доверието е силно подкопано и рискуваме, ако водим преговори, след това да кажат, че нашите мотиви са по-добри и да се откажат от този вот" , обясни позицията на групата Марияна Тодорова.

Тя добави, че са били проведени неформални разговори, но от АБВ не са съгласни на такъв диалог, защото въпросът бил лидерски и политически.

Преговорите трябва да се водят по официалния ред, не може на парадния вход да не желаят комуникация с нас, а през задния, когато е нужно, да искат да ни употребяват и да търсят подкрепа, каза  още Мариана Тодорова.
 

Последвайте канала на

БТА
7029 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ъ?

2016.10.01 | 12:56

1
Първанов сега луди ги прави червените памперси....

Добави коментар

Водещи новини