Първомайска стачка в Гърция: Ще стигнат ли българите до хотелите си?

  • 30 април 2024 12:06

  • 567
  • 0
Първомайска стачка в Гърция: Ще стигнат ли българите до хотелите си?
© Novini.bg/ Canva

Гърция се готви за мащабна транспортна стачка. Късно през нощта на 30 април спира работа морският и общественият транспорт. Протестът ще продължи 24 часа и е планиран за Деня на труда.

Очаква се хиляди българи да изкарат празниците в южната ни съседка, като много семейства сливат Деня на труда, Великден и Гергьовден. Повечето от тях вече пътуват към Гърция.

Опашки от туристи и автомобили има по всички гръцки пристанища, научи bTV. Допълнителните фериботи не успяват да поемат хилядите пътуващи.

Транспортният сектор в Гърция стачкува

Желаещите да пътуват до островите се опитват да пристигнат там преди началото на стачката, което доведе до струпването на много хора и автомобили на пристанищата в континентална Гърция.

Синдикатите планираха протестите за 1 май, като от полунощ моряците блокират пристанищата – корабите и фериботите остават на котва. Железничарите пък вече спират движението на влакове по основните направления, като утре няма да се движи нито един влак. Градският транспорт също няма да работи.

Подготвят се масови демонстрации за отбелязване на 1 май. Част от магазините утре също ще останат затворени, съобщават местните новинарски сайтове.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини