ВМРО: Не подкрепяме политическия проект на Орешарски

булфото
share

ВМРО не подкрепя политическия проект на Пламен Орешарски няма подкрепата, каза заместник-председателят на партия Ангел Джамбазки пред журналисти.

Според Джамбазки подкрепата на ДПС е незаобиколим фактор. Той също посочи, срещата номинирания за министър-председател с представяната от Джамбазки партия не бива да се разглежда като консултация за състава на бъдещия кабинет.
„Когато говорим за демография не можем да не обърнем внимание на проблема с невписване на циганските общности в обществото. В една голяма част от страната има изключително тежка битова престъпност, има геноцид над десетки възрастни хора. Трябва да се възстанови наказанието трудова повинност”, каза Ангел Джамбазки. Според него е важно недопускане на радикален ислям в циганските махали. „Ако това население получи и политическо оръжие, като радикалния ислям, ще има много силна заплаха за държавността”, отбеляза Джамбазки.

Искрен Веселинов заяви, че демографският проблем е базисен. Подкрепяме идеята да се индексират майчинските надбавки, посочи зам.-председателят на ВМРО.

Водещи новини

Още новини