Д-р Даниела Дариткова е избрана за председател на Районната лекарска колегия в Смолян

  • 06 юни 2024 20:42

  • 1194
  • 1
Д-р Даниела Дариткова е избрана за председател на Районната лекарска колегия в Смолян
© Булфото (архив)

Д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е е избрана за председател на Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян, съобщиха от РЛК. Решението за това е взето на отчетно-изборното събрание на колегията, предаде БТА.

„Приемам избирането ми за председател на Районна лекарска колегия Смолян с благодарност и съзнание за поетата отговорност. Амбицията ми е да сплотя лекарите в региона и да приобщя младите колеги към идеята, че единни можем да отстояваме интересите на съсловието“, каза д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

Тя допълни, че усилията на новия Управителен съвет ще са за максимално използване на възможностите за продължаващо медицинско обучение, за повишаване на професионалната квалификация на лекарите в интерес на по-добрата медицинска помощ в региона.

Д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е е завършила "Медицина" в Санкт Петербургския медицински педиатричен институт. Има придобита специалност по "Педиатрия и обща медицина", магистър е по "Здравен мениджмънт" от Медицинския университет в София. Била е народен представител в шест Народни събрания и в три от тях председател на Комисията по здравеопазване.

Д-р Даниела Дариткова обяви, че се оттегля от участие в изборите

Д-р Дариткова поема поста от д-р Момчил Хубчев, който бе председател два поредни мандата и няма право на трети. Д-р Хубчев бе избран от колегите си за заместник-председател на РЛК – Смолян.

За секретар на Управителния съвет (УС) на Районната лекарска колегия бе избрана д-р Павлина Трамбабова.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1194 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2024.06.06 | 21:35

1
А, още ли е от ШАЙКАТА ОПГ"герб" или е ПОУМНЯЛА ПОЛИТИЧЕСКИ?!

Добави коментар

Водещи новини