Орешарски: Няма демокрация, когато има икономически несвободни хора (обновена)

  • 27 май 2013 09:53

  • 7571
  • 27
Орешарски: Няма демокрация, когато има икономически несвободни хора (обновена)
©

Няма демокрация, когато има хората нямат икономическа свобода каза Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

По този начин кандидатът за премиер на БСП отговори на въпрос на представител на партията Глас народен дали е дошло време да се даде на хората икономическа свобода. Той обясни, че е необходима по-добра координираща роля на държавата относно частните инвестиции, а не държавата да се намесва в бизнес плановете на частните предприятия. Една от първите ни задачи е възстановяването на нормална бизнес обстановка и насърчаване на предприемачеството, обясни номинираният от Коалиция за България за премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на среща в парламента с ръководството на партия „лас народен. От „Глас народен” попитаха Орешарски дали е дошло време да се даде икономическа свобода на гражданите и фирмите, за да работят. Според партията една от основните теми е дали сме готови да децентрализираме държавната администрация. Те попитаха какво ще се предприеме относно банковия картел.

Моето правителство винаги ще бъде отворено за консултации от какъвто и да е характер, каза още Орешарски.  Разчитам, че всички заедно можем да работим за нашата страна, допълни бившият финансов министър. За първи път в последните десетина години бъдещият проектопремиер няма самостоятелна парламентарна група, която да може да командва.

Вероятно след днешния кръг срещи ще имаме окончателен вариант на програмните приоритети на кабинета”, обясни Орешарски. „Виждаме три ключови приоритета за развитието на страната – укрепване на държавността; укрепване на икономическото развитие; повече солидарност и справедливост в обществото. Разработили сме краткосрочни, стабилизиращи мерки. За тази година това, което можем да направим, са по-скоро стабилизиращи мерки, а по-дългосрочните мерки сме ги предвидили за следващите бюджети.
Краткосрочна необходимост е да подпомогнем семейните бюджети с оглед на тежкия зимен период. В икономическата сфера сме предвидили мерки за облекчаване условията на правене на бизнес. Има мерки за подобряване на достъпа до финансиране, подобряване на данъчните приходи, мерки за пресичане на контрабандата”, каза Орешарски.

Възнамеряваме да засилим регулаторната, регулираща роля на държавата, успоредно със създаване на по-добри условия за предприемчивост. Възраждане на малък и среден бизнес, както и насърчаване на големия бизнес. Мерки за възстановяване на демократичните принципи на държавата и възраждане на истинската роля на парламента.

Ще се стремим да бъдем отворени, прозрачни, да дискутираме с представителите на гражданското общество и партиите по теми, към които има значим обществен резонанс, каза Орешарски. Вратите на бъдещият МС ще бъдат отворени винаги за консултации от какъвто и да е характер. Разчитам, че всички заедно можем да работим за нашата страна, каза Орешарски. Кандидатът на БСП за премиер обяви също, че в програмата на правителството му влиза и приближаването на образованието до практиката.
 

По-рано Орешарски се срещна с представители на Движение България на гражданите. Там той каза: Правосъдният министър ще бъде вицепремиер. Той тогава посочи, че реформата на правосъдната система е приоритет на неговия екип. Върховенството на закона е предпоставка за справяне с бедността – аз съм дълбоко убеден, че е така, посочи Орешарски. Той се обърна към Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 с думите: Голяма част от вашите коментари са в основата на нашите приоритети. Съгласен съм, че е притеснителен резултатът от вота. Един от често задаваните въпроси към мен е защо се срещаме с извънпарламентарните сили. Моят отговор е: те формално не могат да ни подкрепят, но могат да ни подкрепят с доверие и с градивна критика. Призовавам не към съглашенство, а към градивна критика към правителството”.

Един от секторите, на който всички сме длъжници през последните години, е здравеопазването. Опитът от по-предишния мандат, е че ако една реформа няма широка подкрепа следващото правителство отменя каквито и да е. Първата задача е стабилизиране на системата каквато е и широка подкрепа за реформи”, посочи Орешарски.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7571 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2013.06.29 | 21:55

27
Не знам дали БСП и ДПС са по големи крадци от ГЕРБ ама по големи манипулатори на общественото мнение от тях няма.Сега като свалиха ГЕРБ от власт с манипулация ще продължат през целия си мандат да търсят и изработват какви ли не сюжети и компромати за очерняне за да са сигурни че ГЕРБ няма да се върне на власт.Ще хвърлят прах в очите на хората че видите ли ГЕРБ са виновни са състоянието на държавата а то не е по различно от преди да дойдат ГЕРБ на власт само където Европа беше изолирала БСП и им спря субсидиите.23 години за демократичното разграбване и сриване на държавата са виновни само ГЕРБ.За контрабандата с цигари за наркотиците,проституцията,фълшивиат алкохол купуването на гласове,автобусите за гласуване от Турция ,за скандалните заменки,за парите дадени на хаос в Белене,за състоянието на енергетиката и още какво ли не са виновни само ГЕРБ и никой друг.Те другите още не са се били родили.Никой от другите не е правил далавери и не е виновен.Нито Костов нито Доган,Първанов, Станишев ,Царя или другите покрай тях.ВИНОВНИ СА САМО ГЕРБ !!!Защото ГЕРБ откриха топлата вода и те бяха първите които докараха България до банкрут.

2013.06.29 | 21:54

26
БСП и ДПС вече заявиха как ще до разграбят и последното което е останало в държавата.Вместо да премахнат добавките на тока и да се намали цената му (от което ще загубят техните фирми в енергетиката) от октомври ще раздават помощи за които ще вземат пари пак от държавата с които можеше да се свърши нещо друго.С тези пари хората ще си плащат тока и парите ще отидат в техните фирми в енергетиката.Всичко е точно и законно.От друга старана колко човека ще могат да се вредят за помощи като знаем как работи администрацията в държавата.Знаете ли как и по какви критерии ще се оценяват хората.Всичко е прах в очите.Няма да отиде много дълго тази работа.Ако не се реконструира ДКЕВР за да заработи и реши проблема с ЕРП-тата които хората въобще не искат скоро всички ще са пак на улиците.

2013.06.29 | 21:51

16
Ако отмени забраната за пушене в заведения веднага ставам против правителството!
Алф

2013.06.29 | 21:53

25
Тъпак,в заведенията не е спирало да се пуши...Излез от вас...

2013.06.29 | 21:51

17
И аз!
Алф

2013.06.29 | 21:53

24
като нещете ГЕРБ,нека турците да ви управляват
Гюро Михайлов

2013.06.29 | 21:53

22
Пламен Орешарски заложи на рационалният и прагматичен подход, защото стабилизирането на България може да стане само с работещи предложения и идеи. Той показва, че поддържа балансираните и рационални предложения.
koneye

2013.06.29 | 21:53

23
Другарю Михайлов , ако обичате , излезте от интернета и не се връщайте.

2013.05.27 | 16:02

1
Гюроооо- що преписваш едно и също навсякъде - за това ли ти плащат от Позитано?? И така да е - гледай все пак да не е за олигофрени - знам че такива са го писали.То всъщност на Позитано освен спинозни и олигофрени други има ли - а да има и цигани, дето сега ще им давате още социални от нашите пари?!?А ти се опитай да вкараш и малко мозък в пъпотиите под които си слагаш логото, знам че ще ти е трудно , с тоя спинозен мозък даже е невъзможно!

2013.06.29 | 21:53

21
Най-накрая политиците ни ще признаят, че демокрацията, която ни натресоха уж, за да сме свободни фактически ни направи зависими, т.е. несвободни. ............ Ти закъсняваш понякога Истино, но винаги идваш, идваш при нас.
Радо

2013.06.29 | 21:52

20
Направо да им се не начудиш на Бсп първата им работа била да премахнат закона за пушенето това искаха 400 хиляди безработни и хората с ниски доходи. Май комунягите ще имитират работа щом фаса е по важен от доходите на населението!
БЪЛГАРИН

2013.06.29 | 21:52

19
Време е да ги почнем Станишев,Местан и Сидеров.Време е докато не са почнали да си разпределят отново порции. Време е отново за протести.

2013.05.28 | 04:07

2
Без Орешарски , без БСП ! България няма място за стари и сакати комунисти!!! Само народа!
az

2013.06.29 | 21:52

18
Тъпак Орешарски не е комунист хвани прочети малко преди да пишеш

2013.06.29 | 21:51

15
В нашата демокрация няма икономически свободни хора. Дори да изплуваш над тинята ще има кой да те натисне обратно вътре.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини